FacebookGoogle+

Нинова към Борисов: Вчера беше опозицията, днес е журналистиката, утре на кого ще се опитате да затворите устата?

Нинова към Борисов: Вчера беше опозицията, днес е журналистиката, утре на кого ще се опитате да затворите устата?
Свободата няма цвят. Всички заедно трябва да я пазим
Декларация от името на ПГ на „БСП за България“

На 07.09.2019 г. група журналисти излязоха с декларация, в която казват: „Днес е денят, в който българските медии решават, че трябва да поставят границата. Работата ни, честта ни, етиката и правилата ни нямат нищо общо с опита да бъде дискредитиран един от участниците в кампанията за кмет на София по несъвместим с професията ни начин.

Това не е журналистика. Още по-категорично възразяваме срещу онези партии и отделни политици, които легитимират подобни „медии“ като им дават интервюта, канят техни представители на събитията си, плащат им за рекламни и PR кампании по време на избори. Днес е денят, в който ние, българските медии, искаме от вас, българските политици, да прекратите това. Ако вашата работа, чест, етика и правила нямат нищо общо със случилото се, разбира се. Всяка друга реакция е фалшива“.


Сега ние, от „БСП за България“, призоваваме: Днес е денят! Не ни е страх. Днес е денят, всички да се противопоставим на вчера, когато беше свален от ефир журналист от БНР – Силвия Великова.

Днес е денят да се противопоставим на онзи ден, в който журналистът Юрий Борисов беше отведен с белезници на разпит като свидетел. Днес е денят, да се противопоставим на 30.08.2019г., когато министър- председателят Бойко Борисов изключи микрофоните на журналистите в Министерския съвет. Уважаеми журналисти, обръщаме се и към вас, да не отразявате онези политици, които потъпкват свободата на изразяване, които нареждат да ви уволняват за това, че сте неудобни и задавате неудобни въпроси.

Случаят от вчера е поредното посегателство върху свободата на словото, преди това бяха Генка Шикерова, Милен Цветков и много други. Редица, не само журналисти, които критикуват властта и имат различно мнение, бяха уволнени от работа, техните семейства бяха притеснявани. Вчера беше опозицията, днес е журналистиката, утре кого, уважаеми управляващи и г-н Борисов, ще дискредитирате, на кого ще затворите устата, кого ще оковете в белезници и ще подкарате към следствието. В 21 век, в сърцето на Европа – мракобесие и диктатура. Днес е денят за неудобните въпроси. Призоваваме всеки българин, който има такива, да ги зададе на премира в социалните мрежи, в интервюта, в имейли и писма до Министерския съвет.

Докато не са ми изключили микрофона, защото и това ми се е случвало от тази трибуна, аз ще питам няколко неща. Вчера премиерът заяви: „Дойдоха толкова много инвеститори, че задръстихме пътищата. У нас се прави икономика, заводи, хиляди тирове с продукция напускат страната и износът расте”. Същия ден, работодателите, тези, които правят икономиката, а не само говорят за нея, заявиха: „За индустрията въпросът има ли криза не стои – всъщност кризата дойде. За юни статистиката отчете спад на износа с 6,4%. За юни и юли има спад на индустриалното производство. Стопанската конюнктура за август е -3,1%. В машиностроенето, електротехниката, текстил и облекло, в производството на мебели, на метали имаме спад в продажбите и то от месеци. ” Кое е вярното г-н премиер? Вашето говорене за икономиката или реалното състояние в страната. Друга важна тема – Шенген. Борисов, на 3.09 казва: „Дори да съм опозиция, няма да приема влизане в Шенген”. На 12.09 казва: „Аз не съм казал, че се отказваме от Шенген”, „Ние отдавна сме в Шенген” и „Ние искаме в бъдеще да влезем в Шенген, но Холандия ни спира по егоистични причини”.

В един ден- ние сме в Шенген, не го искаме, отказваме се, всъщност ще влезем, но някога в бъдеще. И пак ни пречи Холандия, а не това, че в България има корупция, пробив в системите за сигурност и всички други пороци в политиката, заради които не ни приемат в Шенген. Кое от тези неща е вярно, г-н Борисов? Г-н Борисов, във връзка с шпионския скандал заявихте, че нищо не знаете и сте научил от медиите. ДАНС и МВР, които са провели разследването преди то да влезе в прокуратурата, са пряко подчинени на министър-председателя по Конституция и законите на страната. Какво означава това изречение „аз нищо не знаех”? Има две възможности- или ДАНС и МВР са ви информирали, защото са на ваше пряко подчинение и всички знаем, че не кихат без да ви питат и вие излъгахте българския народ, или двете служби не са ви информирали и въпросът е- защо сте там и какъв сте там. Премиер ли сте, или сламен човек. Чакаме отговори на тези въпроси.

Уважаеми български граждани, свободата няма цвят. Ако не се обединим всички срещу мракобесието и диктатурата, те ще ни отнемат свободата- на всички ни, без оглед на цвета. За нея трябва да воюваме всеки ден и заедно.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!