Нинова към еврокомисар Шефчович: Проектът Белене е важен за България и ЕС

Нинова към еврокомисар Шефчович: Проектът Белене е важен за България и ЕС
Лидерите на партиите от Вишеградската четворка и председателят на БСП Корнелия Нинова се срещнаха в Братислава с Марош Шефчович, зам -председател на Европейската комисия и комисар с ресор „Енергиен съюз“.

Те обсъдиха енергийната сигурност на Европа . „Запознах колегите си с проекта АЕЦ „Белене“. Изразих позицията ни за необходимостта от изграждане на атомната централа“, заяви Нинова след срещата.

Председателят на левицата обясни, че е  представила аргументи за важността  на проекта за България, за региона и за Европейския съюз.“Заявих, че ще подкрепим българското правителство за построяването на централата. Проектът „Белене“ е важен за България и ЕС.

Г-н Шефчович изрази позиция, че българското правителство трябва да подготви и представи икономическа и финансова обосновка на проекта и да ги представи в Комисията.

В тази връзка,информирах колегите, че народните представители от БСП сме внесли в парламента предложение да отпадне забраната за строителство- като първа стъпка за стартиране на целия процес по изграждане на АЕЦ Белене“, каза Нинова.

По време на срещата е бил обсъден и докладът на БАН за централата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!