Нинова пред 1000 русенци: БСП ще се бори до край да възтанови българската икономкика и земеделие

Нинова пред 1000 русенци: БСП ще се бори до край да възтанови българската икономкика и земеделие

Нинова: Нека заедно да променим България!

„Промяната започна с ваша помощ миналата година с избора на Румен Радев за президент. Но това беше само началото. Промяната продължи в партията, за да покажем на обществото, че партията може да се променя, за да промени и България“. Това заяви пред близо 1000 русенци лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя обясни, че партията се е отворила за граждански структури, земеделци, учени, млади, студенти, спортисти, за хора от средите на младите с увреждания, офицери от запаса, инженери, лекари, учители. „Всички тези хора дойдоха и ни помогнаха да изготвим националния план за България. Това е днес и предложението ни към вас – да поискаме промяната и да я постигнем“, подчерта председателят на БСП.

Нинова заяви, че основен опонент на БСП е ГЕРБ. „Те оставят тежко финасово и икономическо наследство, което се равнява на 27 млрд.лв. дълг . Една трета от всичко, което е произведено и изработено от всеки от нас, не е наше, а го дъдлжим, за да може ГЕРБ да тъне в охолство и да твърди, че строи България и оставя една стабилна финансово държава“, обясни тя и подчерта, че наследството обаче е само дълг след дълг.

Нинова бе категорична, че БСП  няма да увеличава дълга на Бълагрия. „Днес може да избираме между икономика, която е разпределена между 7-8 фирми, между обществени поръчки, които се взимат от приближени до властта или индустрия, българско производство и българско земеделие. БСП ще се бори до край да възстановим българската икономкика и земеделие“, заяви лидерът на левицата. Нинова обясни, че това ще стане с няколко основни политики. На първо място тя посочи създаването на  фонд „Индустрия“, с който държавата ще инвестира в предприятия за българско производство и български стоки. Като друга мярка тя посочи слагането на таван на субсидията на големите земеделски производители и тя да се разпределя на малките и средни производители на месо, мляко, плодове и зеленчуци, за да имаме българска храна на българската трапеза. „Ще задължим веригите да продават 50% бълагрски стоки на своите щандове“, каза още председателят на БСП и допълни, че държавата ще пдопомогне млади предприемачи, които искат да открият българска фирма, като ги освободи 2 години от плащане на данък печалба.

Няма да позволим да сме второ качество европейци

Нинова заяви, че левицата няма да позволи на българския народ да се предлагат стоки и храни второ качество, защото не сме второ качество европейци.  „Дайте ни своята подкрепа, за да направим тази промяна – за целия ни народ и за България“, призова Корнелия Нинова.

Крум Зарков: Промяната е ангажимент на всеки. Нека я постигнем заедно с номер 10

„Победата е на една ръка разстояние. Тази ръка сте вие“,  така водачът на листата на „БСП за България“ в Русе Крум Зарков се обърна към препълнената зала. По думите му промяната е ангажимент на всеки. „Нека я постигнем заедно с номер 10“, призова социалистът. Той подчерта, че БСП няма да се откаже от промяната и да я остави на онези с протегнатите ръце от плакатите, които се държат като самозбравили се велможи, на които трябва да целуваме ръка.

Зарков подчерта, че в Русе са живели много бележити българи. Той попита обаче, защо един от най-старите ни градове изчезва, защо за 30 години градът е намалял на половина. Той подчерта, че средната заплата в Русе е с 20% по-ниска от средната заплата в цялата страна, а русенската индустрия е разграбвана всеки ден и никой не смее да гъкне.  „Готови ли сме да поставим тези въпроси и да ги решим? Нека го направим заедно“, заяви водачът на левицата в Русе.

Източник: bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!