«
»
FacebookGoogle+

Обединението на жените-социалистки с инициативи към обществото

Обединението на жените-социалистки с инициативи към обществото
Жените срещу насилието е основна тема на обединението

Цялостната дейност на ОЖС ще се подчини на инициативата на ПЕС жени за 2017 г. „Жени срещу насилието“. В рамките на тази инициатива до края на годината всички общински клубове ще направят свои предложения за кампании по места.

„Членовете на обединението са категорични, че трябва да се търсят причините, а не само последствията. Затова ще организираме своите действия и в подпомагане на социално уязвими групи, законодателни инициативи в подкрепа на млади семейства, самотни жени и възрастни, както и такива по проблемите на равнопоставеността, включително и на пазара на труда, с които да дадем увереност на българката в тези трудни времена“, заяви председателят на НС на Обединението на жените-социалистки Катя Николова по време на заседание на Националния съвет.


В рамките на дискусията бяха определени няколко насоки на дейността на обединението до края на годината, сред които темите за отговорното родителство, съхраняването на българската идентичност и разширяване влиянието на ОЖС.

Обединението на жените-социалистки в София предлага провеждане на конференция под мотото „Насилието и агресията през очите на жената“, а в област Пловдив предложението за кампания е под наслов „Чуй ме! Виж ме!“, която включва освен информационна кампания и поставянето на лилави пешеходни пътеки. В Пловдив област ще се проведат информационни кампании и кръгли маси, чиито финал ще бъде в седмицата – 25 ноември – 10 декември. „Дейността ни ще се разширява чрез създаване на нови контакти в НПО, представителства на читалищни и училищни настоятелства, жените предприемачи и представителите на обединението в местната власт“, каза също Катя Николова.

Кирил Добрев: Впечатлен съм от всички ваши инициативи. Заставам плътно зад вас

„Впечатлен съм от всички инициативи, които се предложиха по време на заседанието на НС на Обединението на жените-социалистки. Заставам плътно на ваша страна и съм готов да реализираме всяка една от тях”. Това сподели по време на заседанието заместник-председателят на БСП Кирил Добрев.

„Апелирам към вас да бъдете особено активни, защото не е тайна, че жените са по-социално чувствителни към случващото се в обществото”, подчерта Кирил Добрев. Заместник-председателят на БСП подкрепи ОЖС и при желанието им през 2017 г. цялостната дейност на организацията да бъде подчинена на инициативата на ПЕС „Жените срещу насилието“. „Нека да дадем повече гласност на тази тема и да покажем, че във всяко населено място има жена-социалист, към която потърпевшите от домашно или друг вид насилие жени могат да се обърнат и да намерят подкрепа”, коментира Кирил Добрев.
Източник: bsp.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!