Община Кресна стартира национална кампания за възстановяване на колосалните щетите от пожара

Община Кресна стартира национална кампания за възстановяване на колосалните щетите от пожара
Община Кресна се обръща с гореща молба за човешка съпричастност и съдействие към всички български физически и юридически лица

Община Кресна стартира национална кампания за възстановяване на колосалните щетите от пожара, възникнал на 24.08.2017 г. на територията на общината. На 4.09.2017 г., с решение на Общинския съвет е създаден обществен съвет, в който влизат кмета на община Кресна, г-н Николай Георгиев, кметските наместници на пострадалите от пожара села и по един представител на всяка от групите в общинския съвет, който да координира работата по преодоляването на щетите.

На телефони 0893 015892, 0893 015893 и 0893 015894 / от 08.00 – 17.00 часа / всички български и чуждестранни граждани и институции могат да получат конкретна информация за нуждите на пострадалите и нанесените щети, като се включат с парични средста, предметни дарения или доброволен труд.

Банковата сметка, на която могат да се превеждат парични средства в подкрепа на пострадалите от пожара и преодоляването на щетите, е:

ОБЩИНА КРЕСНА
Интернешънъл Асет Банк АД – клон Благоевград
IBAN BG08IABG74588401242700
BIC IABGBGSF
КОД ЗА ВИД ПЛАЩАНЕ: 445100
ОСНОВАНИЕ: ПОЖАР В СЕЛАТА ОЩАВА, СТАРА КРЕСНА И ВЛАХИ.

Община Кресна се обръща с гореща молба за човешка съпричастност и съдействие към всички български физически и юридически лица, като ги моли да даряват парични средства, строителни материали и вътрешно обзавеждане за изгорелите къщи и селскостопанските постройки в засегнатите села. Създадена е организация и могат да бъдат приемани и помощи в хранителни продукти и консерви за изхранване на пострадалите от пожара. С благодарност ще бъдат приемани и вещи от първа необходимост (одеала, чаршафи, завивки, топли дрехи и обувки).

Пожарът нанесе огроми щети на природата и остави без паша и възможности за събиране на сено за изхранване на животните в засегнатите села през зимата. В тази връзка, в общината е създадена организация за складиране на дарения – концентрирани и груби фуржи, сено и слама за изхранване на селскостопанските животни в засегнатите от пожара села.

Г-н Николай Георгиев се обръща с лична молба към своите колеги кметове от цялата страна да изразят солидарност и да подкрепят община Кресна в този критичен момент.

„Най-важният урок за хората е да разберат, че те сами предопределят бъдещето си, чрез постъпките, извършени в миналото и настоящето“.

С Уважение,
Лозанка Тодорова – р-л звено “ Връзки с обществеността“ в община Кресна
тел. 0889848383 / bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!