«
»
FacebookGoogle+

ПГ на „БСП за България“ внесе жалба в Конституционния съд за процедурата по приемане на държавния бюджет

ПГ на „БСП за България“ внесе жалба в Конституционния съд за процедурата по приемане на държавния бюджет
Румен Гечев: Управляващите нарушиха Конституцията ,позволявайки трето гласуване на бюджета

„Управляващите нарушиха Конституцията, позволявайки трето гласуване на Бюджет 2018г. Изключително неприемливо е, че те посягат на православната вяра на българите, тъй като ставаше дума за 1.13 млн. лв.за катедралния храм „ Св. Александър Невски” и Зографския манастир в Атон.” Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България” проф.Румен Гечев пред журналисти.

Той добави, че ГЕРБ е посегнал и на новите лекарства, които дават шанс на онкоболните. „Въпреки че втория въпрос бе решен днес, внасяме възражение в КС по тези два казуса, защото не можем да позволим, който и да е, да нарушава Конституцията”, каза още народният представител. Той обясни, че по закон бюджетът трябва да се обсъжда един месец, а управляващите са го показали само за три дни.


Жельо Бойчев: Управляващите обезсмислиха дебатите по приемането на бюджета

„Нарушен е чл.88 от българската Конституция, където ясно е разписано как се приема всеки закон – на две четения. Искаме процедурата по приемането на Закона за държавния бюджет да бъде обявена за противоконституционна”, каза зам.- председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев.

Той добави, че БСП очаква КС да се произнесе положително, защото управляващите са обезсмислили дебата и процедурата по приемането на бюджета. „Направиха го с аргумента, че предложенията на опозицията нарушават финансовата рамка, зададена от министъра на финансите”, каза още народният представител. Той бе категоричен, че България е пармалентарна република и българският парламент може да прави предложения и промени по бюджета.

Филип Попов:Бяха погазени правата на народните представители

„Предложението на колегата Васил Антонов- да се отпуснат пари за катедралния храм „ Св. Александър Невски” и Зографския манастир в Атон  бе прието два пъти, но на третото гласуване бе отхвърлено”, припомни народният представител Филип Попов. Той бе категоричен, че  това  е погазване на правовата държава, на възможността народните представители да правят предложения между първо и второ четене. Попов обясни, че ако КС отсъди положително по жалбата на БСП, чл.6 ще трябва да се преразгледа.

Тази информация достига до вас благодарение на информационна агенция Булпресс

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...
Стани член на БСП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!