«
»
FacebookGoogle+

ПГ на „БСП за България“ пое конкретни ангажименти към българските студенти от Молдова у нас

ПГ на „БСП за България“ пое конкретни ангажименти към българските студенти от Молдова у нас
Народните представители от ПГ на „БСП за България“ доц. Георги Йорданов, Донка Симеонова и Манол Генов се срещнаха с молдовска делегация от етнически българи от гр. Тараклия.

На срещата бяха поставени въпроси от областта на образованието. Делегацията сподели, че има голям интерес за изучава не български език в задължителната програма на началното и основното образование. Те заявиха, че през последните годините броят на студентите етнически българи от Молдова в България постоянно се увеличава и се очаква тази година да бъдат около 150.

Бе изтъкнат проблемът с технологичния достъп при кандидатстване в българските университети. БСП пое ангажимент да постави този  проблем на вниманието на МОН, както и да направи предложение за увеличаване на стипендията за българските студенти от Молдова у нас, която сега е в размер на 250, лв.- да стане 300 лв.


Гостите от Молдова отправиха покана към народните представители от левицата за коледните тържества, които те организират, както и за празника на гр. Тараклия.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!