Петър Витанов: С Визия за България БСП даде заявка, че е политическа алтернатива

Петър Витанов: С Визия за България БСП даде заявка, че е политическа алтернатива
„С Визия за България, която представихме преди дни, ние дадохме заявка за вътрешно политическа алтернатива.

Заявка, която надхвърля времето на един управленски мандат, има визионерски и стратегически подход с интервал над 10 – 15 години. През последните години печалбата беше преимуществен фактор, а сега човекът е в центъра на политиката във всичките й насочености.” Това каза по България он еър народният представител от ПГ на „БСП за България” Петър Витанов.

„Събирането ни на Бузлуджа е традиция. Изключително вълнуващо е да видиш поляните с хора под паметния връх. Зареждащо и мотивиращо е, когато минало, настояще и бъдеще се слеят в едно. Когато видиш хората, как те подкрепят, това ти дава нови сили и нов смисъл, с който да влезем в новия политически сезон”, каза Петър Витанов по повод събирането на социалистите под историческия връх.

По отношение на критиките на управляващите, депутатът от левицата заяви, че е странно да си позволяват да дават съвет – как БСП да провежда мероприятието си. „Пожелавам и на тях, след години да имат такъв празник, който да успее да събере част от техния актив.

До къщата на Димитър Благоев в Банкя има друга къща, която може като място да послужи за събиране на техните симпатизанти”, каза Петър Витанов. По думите му каквото и да прави и казва БСП, управляващите го приемат или като слаба опозиция, или като крещяща опозиция, или че не е алтернатива за страната.

По повод пожара на Царските конюшни в центъра на София, депутатът беше категоричен, че е абсолютно несериозно да се твърди, че не се знае кой е собственик на сградата. „Не съм оптимист от бъдещия резултат, като гледам този театър, който се разиграва”, каза още той.

Той изрази възмущение от думите на бившия областен управител на София, който е определил царските конюшни като язва на града. „Това е историческа сграда, вероятно единствена по своя характер. Още преди години спрямо нея е проявена безстопанственост”, заключи по темата Петър Витанов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!