FacebookGoogle+

Петър Витанов: Убеден съм в осъзнатата необходимост от промяна в България

Петър Витанов: Убеден съм в осъзнатата необходимост от промяна в България
„БСП е единственият носител на демократични ценности.

Ако искаме да имаме друг начин на управление, по-висок стандарт, трябва да изберем хора, които могат да защитават правата, нуждите на работещите, на бедните, на онеправданите, а в България това може да е единствено БСП.

Убеден съм в осъзнатата необходимост от промяна в България.“ Това заяви кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Петър Витанов пред стотиците, напълнили залата на читалище „Родолюбие“ в Асеновград. Повод за тази среща бе отбелязването на 120 години социалистическо движение в общината.


„Този юбилей е задължаващ, той чертае пътя на социалистите и тяхната сила и вяра в идеите“, счита социалистът. Според него предстоящите избори изглеждат далечни за хората, донякъде и заради действията на правителството, което не успява да се възползва от възможностите, които ЕС предоставя, и от друга страна, защото хората считат, че може би този ЕС не е нашият – солидарният, справедливият, основан на равенството.

„През целия ни 120 годишен път сме се борили да печелим доверието и подкрепата на хората“, каза в словото си и председателят на общинската организация Енко Найденов.

Той очерта и задачите, стоящи пред социалистите – да спечелят двата тежки избора – 26 май за членове на Европейския парламент и есента за местна власт. „Днес управляващата коалиция, начело с ГЕРБ, продължава да ни държи в блатото на застоя, корупцията и грабежа. По икономически и социални показатели през последните 10 години “уверено“ стоим на последното място в Европейския съюз“, заяви лидерът на асеновградските социалисти.

„Европейските социалисти са радетели на онези прогресивни идеи, които движат световните процеси, защото Европейският съюз много отдавна загуби своя социален характер. След 15 години дясно управление наблюдаваме процеси, които се характеризират с отстъпление на социалната държава, с отслабване на социалните защити на европейските граждани“, допълни Петър Витанов.

Според него това води до социална несигурност, до увеличаване на неравенствата до равнища, характерни за средните векове, а за да може да се промени това, трябва да дойдат хора, леви, социални, които да поставят фокуса върху тези проблеми.

Фланелка с надпис „120 години асеновградска партийна организация“ получи Витанов, а обещанието му бе да я носи и в Брюксел.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!