«
»
FacebookGoogle+

Петър Курумбашев е евродепутат на годината в категория „Транспорт“

Петър Курумбашев е евродепутат на годината в категория „Транспорт“
Курумбашев беше един от тримата евродепутати, номинирани в две категории на MEP Awards 2018

Петър Курумбашев, член на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, е победител в категория „Транспорт“ на ежегодните награди „MEP Awards“.

Малко повече от година след встъпването му в длъжност, българският евродепутат бе един от тримата, отличени за работата си две в категории – „Нови технологии“ и „Транспорт“.


Наградите MEP Awards, инициатива на The Parliament Magazine, се връчват ежегодно от 2005 г. насам. Категориите тази година бяха общо 18, като във всяка една от тях се състезаваха по трима души. Номинацията е в резултат на отличителен принос на евродепутата в съответната му сфера на работа.

През последната година, като член на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика и Комисията по транспорт и туризъм в ЕП, той работи активно за стимулирането на прехода на транспортния сектор към чиста енергия чрез насърчаването на електрическата мобилност и използването на горивни клетки и водород. Петър Курумбашев е и единственият член на Комисията по транспорт и туризъм от България.

През януари Европейският парламент прие доклад относно насърчаването на иновациите в областта на чистата енергия, по който Петър Курумбашев беше докладчик в сянка. По време на дебата българският евродепутат заяви, че Европейската комисия трябва да оцени ползите от електрическата мобилност и използването на водород в транспорта и да насърчи финансирането на иновациите за развитие на инфраструктурата и решенията за съхранение на енергия. По инициатива на Курумбашев идеята за финансови стимули и насърчаване на електрическата мобилност и водород в транспорта бяха включени и в доклада на Европейския парламент относно бюджета на ЕС след 2020 г.

В началото на месец март Петър Курумбашев бе сред съорганизаторите на конференция в София, посветена на електрическата мобилност, в рамките на която своите виждания по темата споделиха представители на Европейската комисия, български общини, експерти от Виена, Барселона и Копенхаген и водещи автомобилни и ИТ компании.

През октомври 2017 г. Курумбашев беше инициатор на обща позиция на българските евродепутати относно европейското законодателство в  автомобилния транспорт – той се бори за това да бъдат защитени правата на българските международни шофьори и превозвачи.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!