«
»
FacebookGoogle+

Петър Курумбашев: Оказа се, че демокрацията и членството в ЕС не са застраховка срещу злоупотребата с власт и корупцията

Петър Курумбашев: Оказа се, че демокрацията и членството в ЕС не са застраховка срещу злоупотребата с власт и корупцията
За 13 години България слезе от 30-о на 109-о място в класацията на “Репортери без граници” за медийна свобода

“За моето поколение присъединяването към европейското демократично семейство беше мечта.

Мечтата стана реалност, но някак си неусетно разбрахме, че нито демокрацията, нито членството в Европейския съюз са застраховка срещу злоупотребата с власт и срещу корупцията”.


Това заяви евродепутатът от Групата на социалистите и демократите в ЕП Петър Курумбашев по време на заседанието на Европейския парламент в Страсбург.

“През 2005 г. България беше на 30-о място в класацията на “Репортери без граници” за медийна свобода, а днес е на 109-о място. България, в началото на прехода, имаше 9 милиона души население, сега сме 7 милиона.

Надявам се, че под председателството на България, ние ще имаме своя принос да не говорим за обезлюдяващи се райони, а още по-малко – за обезлюдяващи се държави”, каза още Курумбашев.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!