«
»
FacebookGoogle+

Петър Курумбашев: Преди 60 години в ЕС духът е бил по-голям от тялото, сега е обратното

Петър Курумбашев: Преди 60 години в ЕС духът е бил по-голям от тялото, сега е обратното

Петър Курумбашев: Не съм си представял, че ЕС може да се управлява толкова зле, а да изглежда толкова добре

„Преди 60 години в ЕС духът е бил по-голям от тялото, а сега, за жалост, е точно обратното. Политиката се е превърнала в счетоводство.“ Това заяви евродепутатът от Групата на социалистите и демократите в ЕП Петър Курумбашев по време на Международната конференция „Накъде отива Европа: глобализъм срещу популизъм“, която се проведе в „София хотел Балкан“.


Курумбашев не си е представял, че ЕС може да се управлява толкова зле, а да изглежда толкова добре, както и че не е очаквал как ретроградният Меркурий и като цяло – ретроградното – ще имат толкова голямо влияние върху България. „Не съм си представял също така, че една от държавите, която ни е поканила в Съюза, в момента си тръгва от него“, коментира Курумбашев в отговор на въпрос, зададен от Соломон Паси: “Кои три днешни реалности биха звучали най-невероятно за вас през 2005 г.?“

Според Петър Курумбашев през 2027 г.  ЕС няма да бъде в сегашната си форма. „Много малко вероятно е Великобритания да подаде молба за връщане в ЕС“, добави той.

„Учудвам се на факта, че уж подкрепяме демокрацията, а не ни харесват референдумите“, коментира той. „Припомням също така, че референдумът в Турция бе организиран от президента Ердоган, а у нас – от Слави Трифонов“, каза Курумбашев.

Евродепутатът взе участие в конференцията, организирана от „ПанЕвропа България“ с подкрепата на Държавния културен институт към МВнР, фондацията „Конрад Аденауер“ в България, Представителството на ЕК в София. Тя се провежда под патронажа на Н.В. Симеон Сакскобургготски.

В нея участват премиерът проф. Огнян Герджиков, министър-председател на България (2001 – 2005 г.), вицепрезидентът Илияна Йотова, Петър Стоянов, президент на България (1997 – 2002), Волфганг Шюсел, канцлер на Австрия (2000 – 2007), Ален Тереноар, председател на Международния Паневропейски съюз и Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, евродепутатът Джефри ван Орден.

Източник: bsp.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!