FacebookGoogle+

Позитано ! ГЕРБ овладели и ЦИК, скочиха социалистите

Позитано ! ГЕРБ овладели и ЦИК, скочиха социалистите


Коалицията ГЕРБ, ДПС и ОП се пренесе и в ЦИК. Доказателство за това са решенията им за служебно назначаване на Районни избирателни комисии. Това твърдят в позиция от централата на Българската социалистическа партия.

По думите им те остраняват представителите на опозицията от ключови позиции, силово без аргументи.
От БСП посочват, че резултатите от последните заседания са, че от 31 РИК – 29 са с председател от ГЕРБ. Те припомнят, че съотношението на представителите на ГЕРБ и БСП, вътре в самата ЦИК, е 7 към 6.


Червените твърдят, че въпреки изискванията за запазване на съотношението между парламентарно представените партии и коалиции, ГЕРБ, с помощта на представителите на ДПС и ОП, си осигурява пълен контрол върху Районните избирателни комисии.

От БСП са категорични, че причината е, че са затиснати от „Апартамент гейт“ и срива в общественото мнение. Според тях статуквото търси начин да оцелее чрез контрол и манипулации.

„Няма да позволим това да се случи и ще защитаваме правата и демокрацията, в това число пред съда.“, допълват в позицията си БСП.

Източник: news.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!