«
»
FacebookGoogle+

Политик забъркан в далаверата с акциз ?

Политик забързан в далаверата с акциз ?

Политик забързан в далаверата с акциз ?

Емил Димитров-Ревизоро с шокиращо разкритие пред БЛИЦ за далаверите с горива! В схемата са камионите на политик! Ще има много смъртни случаи, като този с обърнатата цистерна на магистрала „Тракия“, предупреди депутатът пред медията ни


Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/obshtestvo/emil-dimitrov-revizoro-s-shokirashcho-razkritie-pred-blits-za-dalaverite-s-goriva-v-skhemata-sa-kamionite-na-politik_news557778.html
„Над 400 от 800 цистерни, които всеки ден се движат в България, са нелегални. Загубите за държавния бюджет от контрабандата с горива са колосални, само за 2015 г. те се изчисляват на 10 млн. лева“. Това заяви ексклузивно пред БЛИЦ депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров-Ревизоро. Специално за най-четената електронна медия, Ревизоро разкри и схемата за далавери с горива. „Голяма част от търговците на горива превръщат коли с гюмове и подвижни млекарници в цистерни и по този начин спестяват много пари. След това повечето от тях пишат в документите, че ползват цистерните за лични нужди и така спестяват половината от застраховка „Гражданска отговорност“. Кажете ми как една цистерна може да бъде записана за лично ползване?

Освен, че по този начин се крадат пари от бюджета, цистерните стават опасни. На много от тях се залепят специални магнити, които имат за цел да манипулират измервателните уреди. Това е много опасно за спирачките на камионите, които стават по-нестабилни. За това сме свидетели на катастрофи с цистерни“, заяви пред БЛИЦ Ревизоро.

И даде за пример смъртоносната катастрофа от днес в Пловдив, където цистерна се обърна на магистрала „Тракия“ и шофьорът й загина. „Колко още такива инциденти трябва да станат, за да реагира държавата? Според мен подобни случаи ще зачестят“, предупреди Емил Димитров. Депутатът е поканил в четвъртък в Народното събрание главния прокурор Сотир Цацаров по темата за мерките, които взима държавата за противодействие на контрабандата с горива, лекарства и тютюн. „Много разчитам, че г-н Цацаров като независима институция ще упражни контрол върху останалите институции. От него не може да се иска да изземе функциите на ГДБОП и митниците.

Той е достатъчно авторитетна фигура и аз съм му безкрайно благодарен, че ще уважи заседанието на комисията в Народното събрание“, подчерта Ревизоро пред БЛИЦ. „Най-голяма е щетата за хазната от измамите с контрабандно гориво.
Камионите на един български политик също са били преправени така, че да спестяват от налозите“, разкри пред медията ни Димитров. На въпрос на БЛИЦ – кой е този политик, той предпочете да запази мълчание. Засега!

Ревизоро разкри, че схема с контрабандни горива въртят и корабите, част от които минават без необходимите задълбочени проверки през митническите складове на пристанищата. Това са само част от проблемите, които съпътстват аферите с петролни продукти. Очаква се развитие по горещата тема да има в четвъртък, когато в парламента е поканен главният прокурор Цацаров.

Автор: Ивайло КРАЧУНОВ

Източник: Blitz.bg
Политик забързан в далаверата с акциз!
До кога ще прибират акциза от петрол, цигари, алкохол?
Най-сладкото перо го приватизираха за частния джоб!
Трябва главния прокурор да реши проблема завинаги!
Конфискация на превозните средства, затвор с дълъг престой в панделата за неплащане на акциза.

Престъпните групи независимо от какви хора са в нея да им се приложи безкомпромисно наказателния кодекс.
Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...
Стани член на БСП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!