«
»
FacebookGoogle+

Президентът на Чехия с култова и оригинална атака срещу Меркел!

Президентът на Чехия с култова и оригинална атака срещу Меркел!

„Германският канцлер Ангела Меркел покани бежанците у дома си, след което иска да ги изпрати да обядват при съседите“.

Това заяви чешкият президент Милош Земан в редовното си седмично интервю за радио Frekvence 1, цитиран от „Фокус“.Чешкият президент твърди, че е казал същото и на германския канцлер по време на посещението на Ангела Меркел в Прага през миналата седмица.
„Няма как да поканиш бежанците у дома си и след това да искаш да ги разпределиш в съседните държави“, смята президентът Земан.


Според чешкия държавен глава най-доброто решение на сегашната ситуация е цялостно затваряне на границите на ЕС и формирането на общоевропейска армия.

Президентът е заявил, че изцяло подкрепя позицията на Вишеградската четворка (Чехия, Словакия, Унгария и Полша) и че според него разпределението на бежанците по квоти е абсолютно безсмислено.

Милош Земан смята, че не може да приеме уеднаквяването на социалната помощ за бежанците във всички страни, тъй като някъде може да се стигне до помощ по-голяма от минималната работна заплата за други страни.

Чешкият президент е заявил, че изцяло подкрепя инициативата на вътрешния министър Милан Хованец до края на годината страната да не приеме нито един от 90 сирийски бежанци, разпределени за прием в Чехия.

„Германия покани сирийците и сега изведнъж всички, които говорят арабски станаха сирийци, имат фалшиви сирийски паспорти или изобщо нямат документи,“ завършва президентът Земан.
Източник: blitz.bg/

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!