Протест пред министерството в София

Протест пред министерството в София

Протест пред министерството в София
Днес се проведе мащабен протест в София с викове ОСТАВКА!
Костадин Костадинов, председател на партия „Възраждане“, попита протестиращите дали им харесва това, което е в България? Правителството не е българско, то обслужва чужди интереси, обясни той. Енчев отново взе микрофона и заплаши, че следващата седмица след като станат ясни резултатите от срещата на Гинка Върбакова с ЧЕЗ в Прага, ще има протести и пред централата на енергийната компания в България.

Всичко е заради такива като Гинка, Калинка и Цветелинка, добави той. От Съюза на българските пенсионери попитаха „как се живее с пенсии от 200 лв. – 300 лв.”? „Колко пъти се правят митинги, колко пъти поставяме исканията си и отговор никакъв”, заявиха от Съюза. Стоян Мирчев пък се обърна към Борисов. Той го нарече страхливец и му препоръча да не се крие зад прозореца на МС.

Елена Йончева от БСП обвини ГЕРБ в неспиращи корупционни сделки и кражби. Тя заяви, че ако не се противопоставим, групировката ГЕРБ няма да спре да управлява живота ни. „Затова хората продължават да напускат страната ни“, каза тя.

Корнелия Нинова благодари на всички, които са на протеста и застанаха с лицата си срещу властта. „Скъпи, българи, които не сте тук, но ни подкрепяте, благодарим и на Вас“, добави тя. „Г-н Борисов, народът излезе на улицата и всеки ден си казва думата, а тя е „оставка“. Обединени сме днес всякакви политици и хора, защото искаме да си върнем България от паралелната държава, наречена Бойко Борисов и шайка“, каза Нинова.
Минути след речта на Корнелия Нинова напрежението пред сградата на МС ескалира. Протестиращите започнаха да скандират „мафия“ и се опитаха да влязат в сградата на МС. Полицията обаче ги избута.

По всичко личи, че има народно недоволство и скоро когато стане ясно, че близо 1 000 000 000 България ще загуби заради схемите на ЧЕЗ и ГЕРБ тогава цяла България ще излезе ! 1 000 000 000 за ЧЕЗ има, но за болните деца, за бедните и за пенсионерите пари няма! Свидетели сме на престъпен сговор!
Видео novini.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!