«
»
FacebookGoogle+

Проф. Георги Михайлов: Нужен ни е нов модел на финансиране в здравеопазването

Проф. Георги Михайлов: Нужен ни е нов модел на финансиране в здравеопазването
Д-р Георги Йорданов: Приемането на бюджета в полунощ затруднява българските медици през следващата година

„БСП ще подкрепи Българския лекарски съюз в аргументите, които е изложил в своя меморандум за проекто- бюжет 2018 г.“.

Това заяви народният представител от ПГ на БСП за България проф. Георги Михайлов след среща на медицински специалисти и икономисти от левицата с ръководството на Българския лекарски съюз, посветена на частта здравеопазване в предстоящия бюджет за 2018 г.


Той посочи като тревожен факта, че практически разговор по този меморандум- за остойностяване на труда на българските медицински специалисти, за преразглеждане на клиничните пътеки и техните стойности, което би довело до едно реално структуриране на бюджета, до момента не са проведени.

„С голямо внимание ще наблюдаваме  преговорите между управляващите и БЛС, като носител на идеята да бъде стабилизиран здравния бюджет. Ефектът на доминото преминава из България – Враца, Ловеч, ще последват и други болници, вече е обявена за публична продан и болницата в Девин“, предупреди проф. Михайлов.

Д-р Георги Йорданов: Приемането на бюджета в полунощ затруднява българските медици през следващата година

„Общо е впечатлението, че  бюджетът се внася в полунощ, че не можем да направим съществени промени, защото няма да бъдат приети.

Това предопределя много затруднения в съдбата на българските медици през следващата година“, заяви пред медиите депутатът от левицата д-р Георги Йорданов.

Той обясни, че по време на срещата се е  стигнало до консенсус, че се нуждаем от нов модел на обществено здравеопазване, в което да бъдат определени много спорни моменти- като стойността на труда на медицинските специалисти, правата на пациентите и системата на здравеопазване в нашата страна.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...
Стани член на БСП

1 comment

  1. Norris Zweier Reply

    Great blog! Do you have any recommendations for aspiring writers? I’m planning to start my own website soon but I’m a little lost on everything. Would you advise starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there that I’m totally overwhelmed .. Any recommendations? Appreciate it!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!