«
»
FacebookGoogle+

Проф. Георги Михайлов: Странното сътрудничество между ГЕРБ и ДПС

Проф. Георги Михайлов: Странното сътрудничество между ГЕРБ и ДПС
„Официалната коалиция в парламента е между ГЕРБ и т.нар. патриоти. В последните две седмици, обаче се видя, че има едно странно сътрудничество и с ДПС.

Това е плащане на „такса спокойствие“ за управляващите за сметка на интересите на българските граждани“. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ проф. Георги Михайлов пред БСТВ. Той коментира, че  тази непочтена договорка, която е излязла на бял свят е неприемлива за всички нас и създава усещането за нестабилност на държавата.

Михайлов каза още, че с такива сделки нещата започват да затъват все повече и повече и ще се стигне до момент, когато няма да бъдат ефективни.   „Всякакви подхвърляния, че с тези промени се пази националната сигурност, са несериозни, защото няма конфликт между различните  ентоси“, добави Михайлов.  Народният представител коментира още, че призивът БСП да се върне в парламента, за да не бъде приет този законопроект, също е несериозен.


„Гласовете на част от мнозинството и ДПС стигат, за да се приеме той, дори и БСП да бъде в залата. С липсата на нашата парламентарна група в зала, парламентът се делегитимира и това се видя от дебатите и гласуванията, откакто напуснахме“, категоричен бе Михайлов.

Проф. Георги Михайлов коментира и проблемите в здравеопазването, които по думите му са изключително много и за съжаление не се решават. „Задълженията в системата са огромни и те не само не се опрощават, но и не се прави нищо за решаването на проблемите и погасяването им от страна на държавата.

Свидетели сме на постоянни протести на медицински сестри и оставки на лекари, които са напълно основателни, а това показва, че проблемът е голям“, заяви той.  Народният представител добави, че желанието на управляващите за съжаление е да замазва проблема.

„Ние сме държавата с най-нисък БВП в ЕС, но и с най-търговско ориентирано здравеопазване, а това е немислимо и абсурдно. Контролът на държавата върху здравеопазването също е много малък и това го казват европейските институции“, обяви Георги Михайлов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!