«
»
FacebookGoogle+

Проф. Иво Христов: Удивителна структура има този Министерски съвет, в който външен министър отговаря за съдебната реформа

Проф. Иво Христов: Удивителна структура има този Министерски съвет, в който външен министър отговаря за съдебната реформа

Проф. Иво Христов: Гласувах против така предложената структура за МС, защото Търновската конституция първоначално е имало само 6 министерства, после станали 8, а накрая 10. В момента имаме над 20 министерства и в малка, нещастна България имаме 4 вицепремиери

Това заяви народният представител от „БСП за България“ проф. Иво Христов от парламентарната трибуна. Той сравни това разпределение с Арменския театър, в който всички столове били с номер 1, за да няма скандали.


„Удивителна структура има този Министерски съвет, в който външен министър отговаря за съдебната реформа. Това означава, че е реформа за пред чужденците – да не се излагаме пред тях“, коментира депутатът.

Той предложи към министерството за провеждане на европредседателството да се прикачи и това. „Очевидно българските граждани нямат нужда от съдебна реформа – тя тежи на всички ни“, заключи проф. Иво Христов.

Крум Зарков: Правосъдната реформа не е спектакъл, посветен на чужденците

„Гласувах против, най-вече заради промените, които правите в структурата по отношение на правосъдната и съдебната реформа. Освен, че е нелогична, тя е много притеснителна“. Това заяви зам.-председател на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков. Според него тя ни кара да мислим, че правосъдната реформа е спектакъл, посветен основно на чужденците, на наблюдаващите институции и на европейските посланици. „Никога няма да проведем качествена съдебна реформа, ако не приемем, че ние, българите, се нуждаем от такава“, допълни той.

Елена Йончева: Всяко управление на ГЕРБ има катастрофални последици за България

„Гласувах против избора на Бойко Борисов за министър-председател, новата структура, защото всяко ваше управление създава нестабилност за България. Защото всяко ваше управление има катастрофални последици за страната ни“. Това заяви депутатът от левицата Елена Йончева.

Тя уточни, че по време на техния мандат е настъпил драматичен спад на доверие в българските институции. „Хората вече нямат вяра в политици, медии и съдебна система. Вие последователно принизявате ролята на българския парламент“, допълни Йончева. Според нея с отмяната на блиц-контрола министрите ще се скрият от въпросите на българските граждани. „България е на дъното на ЕС по свободата на медиите.

Тенденцията по време на вашето управление се влошава драматично – от 35 място през 2006 година, днес сме на 109-то. Водите външна политика, която е слугинска. Търгувате с български суверенитет и българския национален интерес. Превръщате България от енергиен фактор на Балканите, в енергиен просяк“, каза още Елена Йончева.

Иван Иванов: Бъдещето управление ще бъде поредната „правилна“ крачка по пътя към катастрофиране на сектор „Сигурност“

„Гласувах против третото издание на кабинета „Борисов“. Предходното издание беше запомнено с един неуспешен, или по-скоро, недоносен опит за реформиране на МВР и провален“, заяви народният представител Иван Иванов. Според него бъдещото управление ще бъде поредната „правилна“ крачка по пътя към катастрофиране на сектор „Сигурност“.

Антон Кутев към ГЕРБ: С тези коалиционни партньори няма как да изпълните обещанията си

Зам.-председателят на „БСП за България“ Антон Кутев подчерта, че речта на Борисов, изнесена пред парламента днес, е била прочетена и през 2014г. „В нея има 11 цели и нито една не е изпълнена“, каза още той. Кутев посочи и част от тях: да се постигне бърз и значим икономически растеж, да се очертае ясна перспектива за развитие за поне едно десетилетие напред, да се създадат нови работни места, да се гарантира национална и енергийна независимост на страната.

Кутев припомни и изказване на сегашните коалиционни партньори през 2014 г., в което са обвинили ГЕРБ- че няма да пипнат плоския данък, чуждите монополи, тока и няма да изгонят американските тецове, да намалят цената на ВЕИ-тата, защото са вързани с тях. „Сега този човек вече ви е коалиционен партньор.

Като министър-председател, с тези коалиционни партньори, няма как да направите нито едно от тези неща. А защо той се е съгласил да ви бъде коалиционен партньор, за мен е загадка“, заключи Кутев.
Източник: bsp.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!