FacebookGoogle+

Проф. Румен Гечев: Искаме да върнем Европа на социалната справедливост

Кандидатите за евродепутати от БСП проф. Румен Гечев, проф. Мариела Модева и д-р Десислав Тасков проведоха среща-дискусия с варненската общественост на тема „Образование, здравеопазване, култура, туризъм и икономика през призмата на Европа“.

“Това са хора с много опит, с много знания, които са истински българи, истински хора, които мислят ляво, защитават левите идеи, социалната справедливост”, обърна се към присъстващите народният представител Анелия Клисарова.


На срещата присъстваха представители на бизнеса, академичните среди и здравната сфера. Пред тях проф. Румен Гечев беше категоричен, че БСП е най-доказаната проевропейска партия, а 10-годишното управление на ГЕРБ отдалечава България от европейските ценности.

„Ние искаме да върнем духа на Европа от 70-те и началото на 80-те години – Европа на социалната справедливост. Особено примерите на северноевропейските страни, съчетаващи висока степен на икономическо развитие, високи технологии. Скъпи приятели, т.нар. скандинавски страни, за които знаете, са в първата десетка в света по конкурентноспособност. И тези страни са известни с безплатно образование, с безплатно здравеопазване“, заяви проф. Гечев.

Проф. Модева пък обяви, че за 12 години членство на България в ЕС, така и не е решен проблемът с регионалните различия у нас. Тя посочи, че не е редно стандартът на живот да е коренно различен в големите градове и в селата и допълни, че не трябва да се разчита еврофондовете да решат всички проблеми в страната. „Аз съм убедена, че както икономиката и финансите, така и сферите на образованието, науката и културата са изключително важни, да бъдем много подготвени, много компетентни и да сме наясно с процедурите, чрез които ние да защитаваме българските граждани в европейския парламент“, каза проф. Модева.

Д-р Десислав Тасков се закани да бъде сложен край на лимитите за здравеопазване. Той беше категоричен, че между здраве и пари не трябва да има знак за равенство. „Имаме крещяща нужда от справедливост, социална справедливост. Борба с неравенството, борба с бедността, запазване на националното достойнство.

Всъщност това, което говорим ние в нашата социалистическа партия. Какво национално достойнство може да имаме, след като онзи ден приели, че наистина има двойни стандарти. Уважаеми дами и господа, европейци, варненци, говорим за двойни стандарти! А ние не сме ли хора? Ето това нещо трябва да приключи“, каза д-р Тасков.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!