«
»
FacebookGoogle+

Путин, Меркел и Оланд ще разговарят на срещата на върха на Г-20

Путин, Меркел и Оланд ще разговарят на срещата на върха на Г-20

Руският президент Владимир Путин и колегите му – германският канцлер Ангела Меркел и президентът на Франция Франсоа Оланд – ще проведат среща в рамките на срещата на върха на Г-20 в Китай на 2-5 септември, предаде „Российская газета“.

Договорката е постигната в телефонен разговор между тримата политици във вторник (23 август).


Лидерите са обсъдили кризата в Украйна и по-специално перспективите за продължаване на минските споразумения на базата на синхронизация на политическите стъпки и съответните мерки в сферата на сигурността.

Страните са изразили безпокойство от нестабилността по линията на съприкосновение, както и от системните нарушения на режима на примирие.

Путин и събеседниците му са отбелязали необходимостта строго да се съблюдават договореностите за прекратяване на огъня и извеждане на тежкото въоръжение.

Путин е обърнал на Меркел и Оланд внимание на факта, че Киев е изпратил на руска територия група диверсанти, което представлява груба провокация.
Източник: bg.rbth.com/

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!