«
»
FacebookGoogle+

Путин: Пазете истината за войната и помнете нейните жертви

Путин: Пазете истината за войната и помнете нейните жертви
Руският президент Владимир Путин призова да не забравяме, че последствията от поражението във Великата Отечествена война щяха да бъдат много по-страшни за Русия, отколкото за европейските страни – нейният народ е бил застрашен от унищожаване, предаде „Интерфакс“ във вторник (9 май).

„Факт е, че, ако страната ни беше претърпяла ужасна трагедия и ние, както и много страни в Европа, бяхме победени, тогава ни чакаше съвсем различна съдба спрямо поробените страни от Европейския континент.

Въпросът не е само за съществуването на нашата страна, въпросът е за съществуването на нашия народ като етнос“, каза той на прием в Кремъл по случай Деня на Победата.


Както президентът отбеляза, „това ни е добре известно от документите на нацистката партия и фашистката държава, които се съхраняват в архивите“.

„Тези, които не биха могли да подчинят, те са подлежели на чисто физическо унищожение или преселване в труднодостъпни региони, без всякаква инфраструктура, и щели да бъдат обречени на постепенно измиране“, добави Путин.

„Това е, което ние винаги трябва да помним, когато говорим за истината по отношение на Втората световна и Велика Отечествена война, за жертвите, които даде нашия народ на олтара на победата, – подчерта президентът.

– Ето това е, което никога не трябва да забравяме, това е най-важното“.
Източник: bg.rbth.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...
Стани член на БСП

1 comment

  1. Jodie Reply

    You get a lot of respect from me for writing these helpful arietlcs.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!