«
»
FacebookGoogle+

Путин: Пазете истината за войната и помнете нейните жертви

Путин: Пазете истината за войната и помнете нейните жертви
Руският президент Владимир Путин призова да не забравяме, че последствията от поражението във Великата Отечествена война щяха да бъдат много по-страшни за Русия, отколкото за европейските страни – нейният народ е бил застрашен от унищожаване, предаде „Интерфакс“ във вторник (9 май).

„Факт е, че, ако страната ни беше претърпяла ужасна трагедия и ние, както и много страни в Европа, бяхме победени, тогава ни чакаше съвсем различна съдба спрямо поробените страни от Европейския континент.

Въпросът не е само за съществуването на нашата страна, въпросът е за съществуването на нашия народ като етнос“, каза той на прием в Кремъл по случай Деня на Победата.

Както президентът отбеляза, „това ни е добре известно от документите на нацистката партия и фашистката държава, които се съхраняват в архивите“.

„Тези, които не биха могли да подчинят, те са подлежели на чисто физическо унищожение или преселване в труднодостъпни региони, без всякаква инфраструктура, и щели да бъдат обречени на постепенно измиране“, добави Путин.

„Това е, което ние винаги трябва да помним, когато говорим за истината по отношение на Втората световна и Велика Отечествена война, за жертвите, които даде нашия народ на олтара на победата, – подчерта президентът.

– Ето това е, което никога не трябва да забравяме, това е най-важното“.
Източник: bg.rbth.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Стани член на БСП

1 comment

  1. Jodie Reply

    You get a lot of respect from me for writing these helpful arietlcs.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *