«
»
FacebookGoogle+

Путин пази руския народ с нова забрана!

Путин пази руския народ с нова забрана!

Президентът на Русия Владимир Путин подписа закон за забрана на храни в страната с ГМО.


Под забраната попада обаче не само производството, но и вноса на храни с ГМО, както и изобщо намесата на генна модификация във всички възможни направления.

Документът бе публикуван на официалния интернет портал за правна информация в Русия, пише Петел, цитирайки пише life.ru.

Съгласно текста новия закон вносните стоки ще трябва да преминават специална регистрация, която да гарантира, че генно-модифицираните организми няма да попадат под каквато и да е форма в съприкосновение с хората.

За нарушения на разпоредбите са предвидени административни наказания. Длъжностните лица, които са допуснали пропуски, ще бъдат наказвани с глоба от 10 до 20 хиляди рубли. Юридическите лица пък ще дължат глоба от 100 до 500 хиляди рубли.
Източник: blitz.bg/

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!