«
»
FacebookGoogle+

Пушков: Дано атентатът в Ница да отрезви противниците на съюз с Русия

Пушков: Дано атентатът в Ница да отрезви противниците на съюз с Русия

Тероростичният акт в Ница трябва да окаже сериозно отрезвяващо въздействие върху западните лидери, които са против сътрудничество с Русия в борбата срещу тероризма, смята председателят на комисията по международни въпроси в Думата Алексей Пушков, предава РИА „Новости“ в петък (15 юли).


„За последната половин година в Европа се случиха три големи терористични атаки – в Париж, Брюксел и сега в Ница. След всеки атентат се правят заявления, произнасят се осъдителни думи и всичко си продължава по старому.

Лидерите на западните държави се връщат към обичайните сигеополитически игри, към това, което те наричат „политика на сдържане на Русия“. Не Русия трябва да се сдържа, а международния тероризъм.

Това, струва ми се, е основният извод, който трябва да се направи“, каза Пушков пред РИА „Новости“.

„Това дори не е последен звънец, това е камбанен звън не само за загиналите в този атентат. Камбаната бие над главите на западните лидери, които досега отказваха да разгледат възможността за създаването на международна антитерористична коалиция“, посочи той.

„Основният извод, който трябва да се направи след атентата в Ница е, че е крайно време словесното осъждане на тероризма да премине към конкретни действия срещу тероризма, и то съвместни действия на международно ниво“, отбеляза Пушков.

Парламентаристът припомни, че Русия предложи да се създаде международна антитерористична коалиция още на Генералната асамблея на ООН през септември миналата година, но от западните партньори не последва никакъв отговор.

„Единствено Франсоа Оланд предприе опити след атентатите в Париж за координиране на военните действия с Русия с цел активизиране на борбата срещу „Ислямска държава“ в Сирия. За съжаление, обаче, тези опити доведоха до крайно ограничени резултати. Западните съюзници не го подкрепиха и на практика всичко си остана постарому“, каза Пушков.
Източник: bg.rbth.com/

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...
Стани член на БСП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!