«
»
FacebookGoogle+

Румен Гечев: Бюджетът да се пълни от работеща икономика, а не от ДДС върху лекарствата

Румен Гечев: Бюджетът да се пълни от работеща икономика, а не от ДДС върху лекарствата

Румен Гечев: Нашата позиция отговаря на европейската практика, защото от 28 страни членки на ЕС, 25 прилагат диференциран подход за лекарствата

ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ подкрепя исканията на българската общественост и омбудсмана да се намали значително ДДС върху лекарствата.


Това заяви по време на кръгла маса в Народното събрание организирана от Институт за стратегии и анализи, зам.-председателят на групата проф. Румен Гечев.

Той добави, че от БСП е внасяно вече подобно предложение за диференциран подход на ДДС за лекарствата.

„Ние считаме, че бюджетните приходи трябва да се осигуряват от работеща икономика, а не от продажбата на лекарства”, категоричен бе икономистът.

„Нашата позиция отговаря на европейската практика, защото от 28 страни членки на ЕС, 25 прилагат диференциран подход за лекарствата.

В същото време ние считаме че този вид данък за лекарствата трябва да бъде част от обща фискална реформа, основаваща се на прогресивно данъчно облагане”, аргументира се проф. Румен Гечев.
Източник: bsp.bg/

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!