FacebookGoogle+

Румен Гечев: Вот за БСП ще означава, че българският народ иска промяна

Румен Гечев: Вот за БСП ще означава, че българският народ иска промяна

За ръст на жизнения стандарт трябват крупни инвестиционни проекти

„Вот за БСП ще означава, че българският народ иска промяна и смяна на модела”. Това каза за радио „Фокус“ проф. Румен Гечев, кандидат за евродепутат  от листата на „БСП за България“. Той обясни, че състоянието на жизненото равнище в България е плашещо. Според него страната ни изостава от стандарта на ЕС, докато Полша, Чехия и дори Румъния се приближават.


Проф. Гечев добави още, че вижда алтернативата в предложените от БСП нови решения в проекта „Визия за България“. Той допълни, че БСП предлага кардинално нови решения, различни от тези на управляващите, които не предлагат никаква визия за следващите години.

„Партията предлага осигуряване на безплатен достъп до образованието на всички нива и награждаване на младежите, завършващи дефицитни професии, за да могат те да останат и да се развиват в България. Болниците не трябва да са търговски дружества”, каза проф. Гечев. „Решенията, които предлагаме, са изпробвани и реализирани в други европейски страни и са дали резултат. Един от основните моменти във „Визия за България“ и „Визия за Европа“ на БСП е европейската програма за реиндустриализация. Ние считаме, че най-добрата социална политика за преодоляване на бедността е инвестиционната политика. За ускорено икономическо развитие и повишаване на жизнения стандарт е задължителна реализацията на крупни инвестиционни проекти“, обясни той.

По думите му такива проекти са изграждането на атомната електроцентрала „Белене“, реализацията на проекта „Южен поток“, както и на тръбопровода Бургас – Александруполис. „Те трябва да се разглеждат не само като източник на приходи от транзитни такси, но най-вече като осигуряване на ритмични доставки на достъпни и сравнително евтини енергийни източници, което ще даде на България две възможности- първо, за развитие на  индустрията и  второ, възможности за експорт и реекспорт”, подчерта проф. Гечев.

Проф. Румен Гечев коментира и скандала с къщите за гости: „Проблемът на България не е в загубата на няколко милиона евро. Тук става въпрос, че управляващите са спрели инвестиционни проекти за милиарди, с което нанасят огромни загуби на българската икономика”. Според него управляващите нямат абсолютно никаква икономическа политика, както и  нямат визия за развитието на България в следващите години.

Проф. Румен Гечев заяви, че представителите на България в Брюксел трябва да защитават родината ни при формирането на външните политики, защото в момента тя се очертава като слугуваща страна, готова да изпълни всякакви прищевки на чужди сили. „В досегашната работа на ЕП се е усещала остра липса на участието на България във възлови комисии и при формирането на важни европейски политики, заради което страната ни е загубила милиарди инвестиции”, каза още той.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!