«
»
FacebookGoogle+

Румен Гечев с изказване за негативната роля на офшорните финансови центрове на конференция в Париж

Румен Гечев с изказване за негативната роля на офшорните финансови центрове на конференция в Париж
Народният представител от ПГ на „БСП за България“ проф. Румен Гечев участва в конференция на Глобалната парламентарна мрежа.

Тя се провежда в Париж и е реализирана от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Предмет на обсъждане са законодателните инициативи, чрез които да се ограничи социалната поляризация, да се повиши енергийната сигурност и да се постигне устойчиво икономическо развитие.


В изказването си проф. Гечев изтъкна негативната роля на офшорните финансови центрове, чрез които водещите финансови и индустриални корпорации избягват плащането на данъци и практически са извели от икономическо обръщение около 30 трилиона долара.

Той подчерта, че съзнателно прилаганият „двоен аршин“ от правителствата и международните организации, в т.ч. ЕС, МВФ и ОИСР, фаворизира сивата икономика и ширещата се корупция във вреда на обществения интерес.

Проф. Гечев изнесе конкретни данни и примери от авторитетни университетски и аналитични центрове.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!