FacebookGoogle+

Румен Овчаров: Одобрявам стратегията на БСП за излизане от парламента

Румен Овчаров: Одобрявам стратегията на БСП за излизане от парламента
Трябва ли 11 пъти да загубим, за да разберем, че Станишев не трябва да води листата?

„Подкрепих стратегията на БСП да не влиза в Народното събрание. Доколкото виждам от първоначалните резултати, тя работи. Няма нещо, по което БСП да е казала, че не е съгласна и да се е опълчила, и ГЕРБ да не са направили веднага обратния завой“. Това заяви Румен Овчаров, член на НС на БСП, в сутрешния блок на Бтв. Според него стоенето в парламента само легитимира действията на ГЕРБ, а не води до промяна в позицията.

„Изместването на тежестта извън парламента води до по-голям успех. Дори и заплатите на шофьорите ще повишат днес. Няма нещо, за което да е станало дума, и то да не се е случило“, подчерта Овчаров. Според него проблемът е друг – дали ще се намират достатъчно остри политически проблеми, които да държат напрежението в обществото.


По повод предстоящите евроизбори той коментира: „Трябва ли да чакаме да загубим 11 евроизбора, за да разберем, че Сергей Станишев не носи победа на БСП, като водач?“

„Формално се рестартира проектът АЕЦ „Белене“. Някой инвеститор ще дойде, но той е добре известен и това не е пазарно избран стратегически инвеститор. Той е политически – или е Китайската държавна компания за държавна енергетика или „Росатом“. Други няма“, категоричен е Овчаров.

Той е на мнение, че начинът, по който се подхожда, не означава, че ние търсим стратегически инвеститор така, както сме го търсели през 2006 г. „Тогава всички големи енергийни компании бяха на опашка да участват в този проект. Сега опашка няма“, каза още той. По неговите думи основният проблем на този проект е доверието. „Никой вече няма доверие, нито в АЕЦ „Козлодуй“, нито в НЕК, която е в изключително тежко състояние, нито пък в държавата България, която на всеки 10 години сменя позицията си по „Белене“, подчерта той. Според него при условията, които поставя страната ни – без държавни гаранции и без дългосрочни договори, интерес имат да строят в България тези, които имат политически, а не икономически интерес. Овчаров е категоричен, че проектът трябва да се построи, защото е икономически изгоден и продължава да бъде най-добрият проект.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!