FacebookGoogle+

Румен Радев: Коя академия завършиха членовете на политическия елит?

Румен Радев: Коя академия завършиха членовете на политическия елит?

„Военните не са политици, нямат политическа подготовка, така представителите на политическия елит посрещнаха моята номинация. Да питам, къде проведоха те тяхната политическа подготовка. В коя академия, къде се учеха да взимат решения? В кулоарите на парламента ли? Коя е цената на техните грешки? На нашите гърбове е цената на техните грешки!“

В този изключително емоционален стил, посрещнат с ръкопляскане, кандидатът на БСП ген. Румен Радев обобщи реакциите на неговата номинация за президент от страна на т.нар. политическа класа. Направи го сред членовете на патриотчен форум „3 март“ в читалището на столичния район „Младост“. Повечето от слушателите му бяха бивши военни от Съюза на офицерите от запаса, Национална асоциация „Сигурност“, асоциация „Защита“, движение „Русофили“, асоциацията на бившите разузнавачи, движение „Тангра“.


„Моята номинация за президент срещна яростен отпор. Политическият елит обяви, че това е абсурд, че това е неприемливо за държавата“, каза още ген. Радев. Той обвини политиците в опит за обезличаване на президентската институция.

В началото на срещата той обяви, че иска да чуе какво мислят хората, които са дошли да го видят. Но стегнато обясни и своята позиция по състоянието на страната.

„В България има криза, криза на ценностите, има криза в управлението на страната. Причините са – липсата на ясна и дългосрочна визия за управлението на станата, управляващите се ограничават в рамките на своя мандат. Липсва откровен, истински анализ за реалното състояние на страната. Проблемите се замитат, а истината се крие зад някакви напудрени отчети. Липсва държавническа воля и решителност за налагане на държавнически решения“, каза кандидат-президентът на БСП.

И подчерта: „В гонене на т.нар. макрорамка и на интересите на олигархията се забравя за най-важното – проблемите и интересите на обикновения човек.“

В изложението си бившият шеф на ВВС на практика обясни защо подготовката на хора като неговите слушатели им дава право да влязат в политиката. Защото са били длъжни да бъдат стратези, да бъдат дипломати, това са хора, които са мениджъри, които са водили другите с личния си пример. И попита, колко от политиците са мотивирали поне няколко човека през живота си.

„Аз познавам в съвременен мащаб няколко летци, които са станали президенти, обратния случай не ми е известен“, каза под аплодисментите на залата ген. Радев.

Той обобщи, че страхът от неговата кандидатура, това е страхът на политическия елит в управлението на държавата да попадне човек, който не е минал през месомелачката, не е оплетен в мрежите на зависимости, не говори „брюкселски език“, а български и който е свикнал с риск за кариерата си да казва „Не“.

Като два основни проблема той изтъкна ясното разделение на властите и липсата на достойна външна политика. По първия проблем той коментира, че когато една партия има пълен контрол върху законите, върху съдебната система резултатът е ясен – липса на коректив и на прогрес.

„Аз познавам в световен мащаб няколко летци, които са станали президенти. Обратният случай не ми е известен”, коментира бившият командир на Военновъздушните ни сили.

Ген. Радев отново изложи своето виждане за това що е патриотизъм. „Има хора, които обърнаха патриотизма в бизнес и професия”, подчерта той и допълни, че за да си истински патриот трябва да имаш ясна позиция за настоящето и бъдещето на България.
Източник: epicenter.bg/

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!