«
»
FacebookGoogle+

Русия отговорна за кибератаките? Не, жертва е!

Русия отговорна за кибератаките? Не, жертва е!
Русия понася все повече кибератаки от чужбина, заяви високопоставен представител по руската сигурност, в отговор на обвиненията от Запада, че Москва атакува агресивно информационни мрежи в САЩ и Европа, предаде Ройтерс, цитиран от dnes.bg.

„Напоследък забелязваме значително увеличаване на опитите от външни сили за причиняване на вреди на руските информационни системи“, каза секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев в интервю за в. „Российская газета“. Пълният текст на интервюто ще излезе в утрешния брой на вестника.

Патрушев обвини правителството на Барак Обама, че „тенденциозно игнорира факта, че основните интернет сървъри са базирани на територията на САЩ и се използват от Вашингтон за разузнаване и други цели, включително за запазване на американското господство в света“.


Той допълни, че Москва се надява да установи конструктивни контакти с бъдещото правителство на Тръмп, който ще заеме президентския пост на 20 януари, включително в сферата на борбата с тероризма.

Патрушев отбеляза още, че Русия разполага с данни за сътрудничество на отделни държави и транснационални компании с терористи, предаде ТАСС.

„Става дума за закупуване на нефт и други суровини от терористите, както и за плащане на пари за получаване на разрешителни за производство и транспорт на стоки в контролираните от тях територии“, каза Патрушев.

По думите му авантюрите на американското правителство са довели до разцвет на тероризма, засилване на сунитско-шиитския разрив и до хуманитарна катастрофа в отделни държави и региони.

Нарастването на броя на мигрантите и бежанците в Европа са в резултат от политиката на САЩ и техните съюзници по смяна на неудобни за тях режими, допълни Патрушев.
Източник: blitz.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!