Свалиха нацистките кръстове от Альоша в Бургас

Свалиха нацистките кръстове от Альоша Стефан Пройнов


Свалиха графитите от паметника на Альоша
Бившият общински съветник от БСП в Бургас Йордан Георгиев поде инициатива за почистване на паметника на Альоша на Тройката.

18-метровият монумент, изобразяващ съветски войник с издигната към небето лява ръка, бе изпъстрен с многобройни графити от вандали.

„Да отбележим достойно 9 май“, призова Йордан Георгиев и сам и с лични средства ангажира фирма, която да изчисти паметника.

„Имам специално отношение към 9 май“, каза той.
Бившият общински съветник от БСП Йордан Георгиев финансира инициативата с лични средства.
Паметникът в Бургас вече е приведен в достоен вид за 9-ти Май !Стефан пройновСвалиха нацистките кръстове от Альоша Стефан Пройнов Атанас Зафиров

Снимка: Лалка Димитрова

Източник: dariknews.bg

Атанас Зафиров:

Панетникът преди и след намесата на Йордан Георгиев и Димитър Атанасов !
И още : категорично не одобрявам и поругаването на другия паметник в Бургас, макар да не споделям неговата символика. Хубави, или лоши , паметниците са направени, за да ни напомнят за нещо. Мазането им с графити е символ на безсилие и липса на интелект !!! Браво на общината за бързата реакция с камерата, надявам се да са така бързи за в бъдеще и с Альошата.

Стефан Пройнов Атанас Зафиров

Ние от Булпресс подехме кампания за почистване и реставрация на паметниците в България !
Нека да ги съхраним и предадем на идните в подобаваш вид !

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!