FacebookGoogle+

Свиленски: Равностойни ли сме аз и Борисов – той в служебната „Тойота“ и аз – който вървя по улиците и правя кампания

Свиленски: Равностойни ли сме аз и Борисов - той в служебната "Тойота" и аз - който вървя по улиците и правя кампания
„Победата за БСП означаваше спечелване на един глас повече на изборите – това не се случи и затова вчера Корнелия Нинова заяви волята си за явяване на нов избор за на нов кредит на доверие“.

Това заяви председателят на Националния предизборен щаб на БСП и зам.-председател на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски в БТВ. По думите му БСП е мобилизирана, защото е получила над 460 хиляди гласа на изборите – въпреки ниската избирателна активност, ядрото на партията е гласувало.

„Изпълнителното бюро ще предложи на Националния съвет във всяка една общинска и областна организация да се направи анализ на изборите и всяка една организация ще прецени дали има нужда от смяна на ръководството си. Ако хората, които членуват там, решат, че ръководството не си е свършило работата, тогава ще го сменят.


Има места, където БСП печели – Плевен, Видин, Ямбол“, коментира още Свиленски. Относно предстоящия избор на председател на партията, който за първи път ще бъде пряк, от всички членове на партията, Свиленски коментира, че всеки един член на БСП ще може да избере най-правилния кандидат.

Свиленски обърна внимание, че на тези избори е имало хора, които са били принудени и заплашвани да отидат да гласуват, а също е имало и купен вот, който, по думите му, не е бил незначителен. „Имаше секции с 85 % активност, от тях – 95 за една партия. Това ще излезе при секторния анализ“, коментира той.

„БСП беше подложена на натиск от всички страни. Имаше медийни спекулации, да не говорим каква информация се разпространяваше за нашите кандидати в интернет сайтовете. Премиерът ви обясняваше, че не е председател на предизборния щаб, а анализаторите констатират, че след намесата му в кампанията, ГЕРБ е спечелила.

Пуснах 3 жалби до ЦИК за това, че председателят на Предизборния щаб на ГЕРБ използва служебното си положение, за да води предизборна кампания. Ние равностойни ли сме с него? Той – в служебната „Тойота“ и аз – който вървя по улиците и правя кампания. Те употребиха държавата, употребиха администрацията – и общинска, и държавна. Употребиха всички нас и медиите. Тази битка за справедливост и промяна на модела е трудна и ще отнеме много време“, категоричен бе Свиленски.

По повод връщането на БСП в парламента, той коментира: „Предложението на Изпълнителното бюро е БСП  да се върне в парламента с ясна цел – внасяне на пакет от законодателни промени в съдебната система. Предложението ще бъде предложено на Националния съвет на партията“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!