«
»
FacebookGoogle+

Свиленски: Управляващите искат да задължат държавата да плаща големи неустойки, ако концесията на летището се отмени

Свиленски: Управляващите искат да задължат държавата да плаща големи неустойки, ако концесията на летището се отмени

„С промяната на Закона за концесиите управляващите искат да задължат българската държава да дължи неимоверно големи неустойки за това, че следващо правителство е отменило една концесия, която не е в интерес на българските граждани. Това прави българското правителство спрямо българските граждани – в интерес на потенциални концесионери на летището“.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски на пресконференция в централата на партията. Той коментира и как работи парламентът в отсъствието на БСП. „От 6 точки в дневния ред на правна комисия, 4 законопроекта са внесени от народни представители от новото мнозинство ГЕРБ и ДПС, а 2 законопроекта са от МС и всички те са внесени след 28.02. Те са без обществено обсъждане, без анализ на оценка на въздействие, без нито едно становище от засегнатите страни“, подчерта Свиленски.


Той обясни, че МС внася Закона за концесиите, който променя единствено желанието на бъдещите концесионери на Летище „София“ да бъдат защитени техните интереси, ако следващо управление отмени концесията. „Това, което БСП е заявила нееднократно, потвърждаваме и днес – когато БСП дойде на власт, концесията на Летище „София“ ще бъде отменена“, категоричен е депутатът.

Свиленски посочи законопроектите, внесени от новата коалиция ГЕРБ-ДПС-Воля-ОП през последните две седмици: Изборният кодекс- с отмяна на преференциите, вероизповеданията- с опрощаване на данъци, осигуровки и задължения основно на едно вероизповедание,

Законът за концесията- с ограничаване възможността за преразглеждане на концесията и вероятна възможност за бъдещия концесионер да съди българската държава. Той припомни, че този закон е бил променян няколко пъти по повод концесията на Летище „София“.

„Не знам тези законотворци, които пишат в министерствата, не си ли дават сметка- колко пъти променят един и същи закон за една и съща сделка“, каза още Георги Свиленски. Като други законопроекти той посочи: поправките на закона за съдебната система, промяна в закона за банковата несъстоятелност. „Тези са законите, които обединяват новите управляващи“, коментира зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!