Славчо Велков: Случаят с бягството от Софийския затвор е с изключителна обществена опасност

Славчо Велков: Случаят с бягството от Софийския затвор е с изключителна обществена опасност
Как е допуснато внасянето на огнестрелно оръжие в строго охраняван обект?

„Това, което чуваме около случая с бягството от Софийския затвор е с изключителна обществена опасност. Извършено е от хора, които са готови на всичко, и при първия опит за тяхното неутрализиране, е възможно да достигнат крайни действия“.

Това каза в свой въпрос към министрите на правосъдието и вътрешните работи народният представител от  ПГ на „БСП за България“ Славчо Велков. Той обяви, че за едното лице има информация, че се е готвил за бягство.

„Част от системата и нейните служители скоро се готвеха за решителен протест със своите искания за подобряване на условия за работа и заплати и техните искания бяха одобрени лично от премиера.

Затова те би трябвало да изпълняват задълженията си коректно“, припомни Велков. Той попита- как е допуснато внасянето на огнестрелно оръжие в строго охраняван обект и как лице, изтърпяващо наказание при строг режим, го е придобило?

„Какви сили са привлечени в издирвателните мероприятия и включен ли е в работата по издирването специализираният отряд за борба с тероризма, който единствен има опит в такава работа?“, попита още народният представител.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!