«
»
FacebookGoogle+

Славчо Велков: Управляващите са неспособни да се справят с предизвикателствата пред националната ни сигурност

Славчо Велков: Управляващите са неспособни да се справят с предизвикателствата пред националната ни сигурност
„Като опозиция, използваме правото си, и утре внасяме вот на недоверие в сектор сигурност, с акцент на вътрешната сигурност и онази част от нея, която наричаме гражданска сигурност.

Знаем какво става в държавата и неспособността на управляващите да се справят с това предизвикателство“. Това каза пред bTV народният представител от ПГ на БСП за България ген. Славчо Велков.

За случая Пелов той зави, че оставките, които са били подадени след него, не са достатъчни, защото Областната дирекция на МВР не е единствената структура, която носи отговорност. Според него случаят Пелов не е изолиран криминален случай. „Това е знаков случай по отношение на състоянието на системата за сигурност в страната, включително и в местата за изпълняване на наказания.


Това е показен случай, че правосъдие може да се раздава и извън правосъдната система. Когато в средно голям град, като Ботевград, се стрелят безразборно двама души, от които единият, избягал от затвора, особено опасен рецидивист, а другият- криминално проявен, задържан малко преди това за незаконно притежание на оръжие, нещата са извън контрол“, категоричен бе депутатът от левицата.

Велков подчерта, че друга важна тема утре ще бъде и освобождаването на проф. Плочев, което не е успяло в петък, въпреки опита на мнозинството. Той обясни, че в пленарна зала ще представи излъгалите за огромните дългове на НЗОК. „Проф. Плочев имаше смелостта да покаже дългове на НЗОК за над 270 млн. лв. към чужди здравно-осигурителни каси. Това вече коства много на българските граждани, особено на онези, които търсят лечение в чужбина“, обясни Велков.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!