«
»
FacebookGoogle+

Социалистки от четири области обсъдиха участието на жените в местните избори

Социалистки от четири области обсъдиха участието на жените в местните избори
Дамите от левицата дискутираха „Визия за България“

Националното ръководство на Обединението на жените-социалистки и представители от четири области са във Велико Търново на семинар. Дамите от левицата заседаваха по няколко основни теми- участието на жените- социалистки в предстоящите местни избори догодина и документа на левицата „Визия за България“.

Срещата беше открита от председателя на Обединението Катя Николова. Тя се обърна към домакините с благодарност за организацията на семинара, който е от изключителна важност в навечерието на следващата изборна година.


„Продължаваме борбата си  за справяне с насилието над жени. Като нова тема ще дискутираме как да направим така, че да има повече жени в политиката, най-вече на предстоящите избори за местна власт. Искам да благодаря на Мариана Бояджиева, като заместник-председател на Обединението на жените-социалистки, която пое организацията на това събитие. Днес всеки може да направи различни предложения, които ще отнесем до ръководството на нашата партия“, сподели Катя Николова.

С приветствие към всички се обърна народният представител Весела Лечева. Тя отбеляза предложенията на БСП за справяне с редица проблеми в страната- сред които бедността и демографската катастрофа, пред която е изправена България.

„Винаги съм вярвала, че жените-социалистки са водени от желанието си да дадат едно по-добро качество на живот в България. Винаги ме питат- кои са нашите естествени партньори за изборите. Нашите естествени партньори могат да бъдат всички жени в България. Виждам партньор във всички жени-общественички, будителки, учителки, майки, всички активни жени в България“, сподели Весела Лечева.

По думите й БСП трябва да привлече на своя страна жените на България и гражданите. „Това е естественият начин да дадем самочувствие на нашите млади хора за реализация в България. Да ги накараме да се чувстват уверени и да имат доверие в българските институции. Други големи проблеми са изоставането ни  в икономическото развитие, огромното разслоение в обществото, социалното неравенство и демографската криза. 80 % от българското население живее на прага на бедността. Срещите, които народните представители на БСП проведоха във връзка с „Визия за България“, показаха необходимостта от този документ“, сподели още Весела Лечева. Тя поясни още, че левицата предлага 39 мерки за справяне с демографската криза, сред които по 6400 лв. за всяко второ и трето новородено дете в семейството.

С поздрав към всички жени-социалистки се обърна и председателят на Общинския партиен съвет на БСП Стефан Стефанов. Той сподели, че старата столица отдавна дава пример за това- как жените могат да бъдат основен двигател във всички избори. „“ За мен е изключително важно качеството на политическата позиция и активността, която проявявате в общинските съвети и в Народното събрание, в комисии и партийните органи, като цяло. Вярвам, че тези ваши активни позиции ще стават все по-ярки и по-отчетливи, на фона на сложната политическа обстановка.

Според мен вчерашната оставка не реши проблем и оставката на Валери Симеонов няма да е последна. Товаправи вашата задача още по-отговорна- да формирате активна, гражданска позиция и да отстоявате както политиката на партията, така и „Визия за България“, в частност“, сподели Стефан Стефанов.

Лектор по темата за участието на жените-социалистки в изборите през 2019-та година беше народният представител Дора Янкова. Тя призова всички структури в страната да определят жените, които ще попаднат в листите на БСП.  Янкова посъветва именно тази стъпка да бъде изпълнена внимателно, за да бъде представено най-доброто пред българския избирател.

Според нея трябва да се обърне внимание и на онези дами, които няма да бъдат в активната политика, но могат да помагат за развитието на всяка една община.  Във втората сесия на семинара  се разгледаха политиките в здравеопазването и образованието, залегнали във „Визия за България”. По темата говори народният представител проф. Анелия Клисарова, която е бивш министър и настоящ заместник-председател на Комисията по образование и наука.

Семинарът завърши с представяне на проекта на Обединението на жените –социалистки от област Габрово ”Свят без насилие и зависимости”. Презентацията беше направена от народния представител  Кристина Сидорова, която е  заместник-председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.

На срещата присъстваха още народният представители Валентин Ламбев, членът на ИБ на БСП  Атанаска Тенева, секретарят на Обединението на жените-социалистки Любка Игнатова, членът на Оперативното бюро Ваня Петкова и заместник-председателят на Общинския партиен съвет на БСП в Търново Михаил Михалев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!