Старозагорци пред БСП: Искаме повече държава в образованието Да има безлихвени заеми за образованите млади семейства

Старозагорци пред БСП: Искаме повече държава в образованието Да има безлихвени заеми за образованите млади семейства
„Искаме повече държава във висшето образование. Нужни са промени в образователния закон, свързани с мандатността на директорите на училищата. Имаме вечни директори.“

Това казаха старозагорци на среща с народните представители от ПГ на „БСП за България“ по време на обсъждането на „Визия за България“.

Те поискаха да се признава за осигурителен стаж времето, в което студентът учи.

„Трябва да се отпуснат безлихвени заеми за млади образовани семейства и безплатни детски ясли за децата им. Учебниците да са безплатни до навършване на 18 годишна възраст на децата“, поискаха още хората. Старозагорци обясниха, че е нужно да се търсят контакти и връзки с диаспорите ни зад граница.

Добавиха, че по жизненоважните въпроси за страната, като демографската катастрофа и сигурността, трябва консенсус между всички партии. Поискаха и реформа в системата на МВР, след като сме на едно от първите места по битова престъпност.

„Искаме да направим първи стъпки за въвеждане на семейно подоходно облагане. Демографският срив е в сила. Няма война и епидемия, а се топим с голяма скорост. Това се дължи не само на ниската раждаемост, а и на емиграцията на младите хора.“ Това заяви в Стара Загора зам.-председателят на БСП Драгомир Стойнев по време на представянето на „Визия за България“. Той разясни пред старозагорци данъчната политика, предвидена от левицата. Наблегна и на политиките, които предлага БСП за здравеопазването, при които в центъра е човекът. Той изтъкна нуждата от ролята на държавата във всички сфери.

„Убеден съм, че старозагорци се интересуват от съдбата на България и на своя град. За мен „Визия за България“ е стратегически документ и мечта на българина- каква страна иска за в бъдеще.“ Това каза народният представител Георги Гьоков. Той обясни, че левицата настоява за преизчисление на всички пенсии от 1 юли 2019 г. Гьоков припомни, че само БСП е правила такова преди години. По думите му Визията е богата със социални политики.

„Визията е отворен и надпартиен документ. Всички искат смяна на модела. Сигурността е политика на защита на  гражданите и гаранция за защита на интересите им. Освен борбата с престъпността, има социална и здравна сигурност. Болна нация не може да преодолява предизвикателства.“ Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Славчо Велков. Той изтъкна че има в страната ни много добри лекари, но системата на здравеопазването е в колапс. „Мисля, че стигнахме дотук заради търпението. Аз не искам повече да търпя“, категоричен беше той.

„Когато започнахме работа по Визията, я започнахме не като чист партиен документ. В нея участваха и съветите от БСП, но и експерти от БАН. Тогава знаехме, че не може повече така. Че е нужна истинска промяна. Опитваме се да предизвикаме дебат в страната за бъдещето ни.“ Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“  и председател на икономическата комисия в НС инж. Петър Кънев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!