Стойнев към Валентин Радев: Как за пореден път чужденци влизат в България без граничен контрол и подслушвани ли са европейски политици?

Стойнев към Валентин Радев: Как за пореден път чужденци влизат в България без граничен контрол и подслушвани ли са европейски политици?
„Като страна, която иска да влезе в Шенген, Валентин Радев трябва да отговори на въпроса- как за пореден път чужденци влизат в България без граничен контрол“.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна. „Да отговори и дали е имало подслушване на европейски политици по време на Председателството“, призова той. Според него управляващите се опитват да отклонятвниманието от оставките на министрите. „Това, че ГЕРБ и институциите не могат да си вършат работата, си е тяхна вина, не е на гражданите“,подчерта Стойнев.

„След като управляващите искат да сменят темата и да изслушваме министри и главен прокурор, тогава нека да ни информират за всички случаи на обвиняеми и осъдени, напуснали държавата, укривайки се от правосъдието“, призова зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски. „Нека да поканим и министър Московски за влезлите граждани от Ливан на летище „София“, тъй като вчера МВР заявиха, че вината и пропуските са в летище „София“, а не в Гранична полиция“, подчерта той.

Явор Божанков: Председателят на комисията за конфликт на интереси да разясни купил ли е Бойко Борисов къща в Барселона на любовницата си?

„Тъй като управляващите са много притеснени и загрижени за слухове, ние също сме притеснени от слухове в обществото. Затова предлагаме да бъде извикан председателят на КПКОНПИ, за да разясни купил ли е премиерът Бойко Борисов къща в Барселона на любовницата си или не. Защото такива слухове има в публичното“. Това заяви депутатът от ПГ на „БСП за България“ Явор Божанков от парламентарната трибуна. Той подчерта, че управляващите принизяват Народносто събрание до това ниво- да бъде предизвикано гласуване на база слухове.

Кутев: Цветанов отново раздава присъди от трибуната, за подобни негови действия държавата е платила над половин милион лева

„Цветан Цветанов неведнъж е издавал присъди от трибуната, както го прави и днес. За подобни негови действия държавата е платила над половин милион лева“, коментира зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев. Той призова Цветанов да каже- колко са делата, по които по негова вина е осъдена България да плаща заради негови изявления с присъди.

„Колко пъти полицията е влизала в къщите на хора, които след това се оказаха невинни“, припомни Кутев. Той е категоричен, че Народното събрание не трябва да бъде принизявано.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!