«
»
FacebookGoogle+

Стоян Мирчев към министър Захариева: Промените в правилника за легализация на документи създават проблеми

Стоян Мирчев към министър Захариева: Промените в правилника за легализация на документи създават проблеми
„През 2017 г. се проведе обществено обсъждане за промени в Правилника за легализациите, заверките, преводи на документи и др. книжа.

Въпреки направените предложения от заинтересованите страни, те не бяха взети предвид. Направените промени създадоха редица проблеми.

Основният е, че чрез ресурса на МВнР се установяваше, дали даден документ е оригинален и подлежи на заверка. Сега тази отговорност е възложена на нотариусите и лицензираните преводачи, които няма как да удостоверят годност.”


Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България” Стоян Мирчев от парламентарната трибуна в питане към външния министър Екатерина Захариева. Според новото законодателство не се изисквало нито преводачът, нито нотариусът да изискват автентичност на документа, което е правено преди от МВнР, чрез посолствата ни в чужбина.

Мирчев добави, че таксите за услугата, които са влизали в хазната преди, сега ще се събират от преводачи и нотариуси. Освен това, се оказва, че заверката на документи на българи остава по стария ред.

Депутатът не получи отговор- какви приходи са влизали в хазната от услугата преди. „С промените на правилника създадохте още по-големи проблеми, защото ще се заверяват документи без доказана автентичност”, каза Стоян Мирчев на министър Захариева. Това заплашва и националната сигурност”, заключи той.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

календар
календар


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!