«
»
FacebookGoogle+

Стоян Мирчев в Русе: Образователната система е лишена от основни принципи на възпитанието

Стоян Мирчев в Русе: Образователната система е лишена от основни принципи на възпитанието
Промяна на диференцираното заплащане; актуализиране на учебното съдържание; отпадане на единния разходен стандарт са част от предложенията, които бяха направени на срещата-дискусия „За делниците на образованието”, провела се в  Русе.

В срещата, инциирана от народните представители от ПГ „БСП за България“ – членове на Комисията за образование и наука, бяха поканени и се включиха директори на училища, учители, г-жа Росица Георгиева, временно изпълняващата длъжността директор на Регионалното управление на образованието в Русе, общински съветници, представители на неправителствени организации, родители, граждани. От страна на народните представители участие взе г-н Стоян Мирчев, от Силистренския избирателен район, .

Ангажиране на учениците през лятната ваканция;

варианти на извънкласни дейности, но в училище;

актуализиране на правата и задълженията на учителите;

актуализиране на правата и задълженията на учениците;

мандатност на директорите са още сред нещата, които смятат, че трябва да бъдат направени в сферата на образованието, от Сдружение „Учителска подкрепа” , за да има реална промяна към по-добро.

„Децата ни са прекрасни. Децата ни са можещи, непрекъснато постигат успехи в състезания и печелят отличия, представят България!”,  заяви учител от средно училище за европейски езици “Свети Константин-Кирил Философ”, но той смята, че системата  превръща училището в багажно отделение, където учениците биват „стоварвани” на съхранение.

„Българското образование е благо; българският учител – апостол!”, бяха думите на народния представител г-н Стоян Мирчев.

Той сподели мнението, че образователната система е лишена от основни принципи на възпитанието.

Премахването на уникалната дума „просвета” от новия закон е един от най-инфарктните моменти и от групата на социалистите са внесени предложения за изменения още в началото на 44-тото Народно събрание.

12 от 19 държавни образователни стандарта е необходимо да бъдат коригирани; никакви граници при издаването на учебници – предлагат се по близо 200 проекта, които трябва да бъдат прегледани за една седмица; никакъв напредък в приобщаващото образование; несправяне с отпадащите деца; на кръстопът сме – чрез образование-икономика или чрез икономика-образование- изреди проблемите, с които трябва да се бори държавата и обществото Стоян Мирчев.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Стани член на БСП

1 comment

  1. Charlie Ille Reply

    Thanks for sharing superb informations. Your site is very cool. I am impressed by the details that you¦ve on this web site. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this web page, will come back for more articles. You, my pal, ROCK! I found simply the info I already searched everywhere and simply couldn’t come across. What a great website.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *