FacebookGoogle+

Страшен скандал в Русия! Украински лекар убил над сто опълченци в болница

Страшен скандал в Русия! Украински лекар убил над сто опълченци в болница

В Русия заведоха задочен съдебен процес срещу бившия украински лекар-реаниматолог Александър Чернов за подстрекателство и използване на забранени методи за водене на война, пише mk.ru

В социалните мрежи той вече е популярен като „Доктор Месо“ и „Украинският Менгеле“.Пред украинска медия преди седмица Чернов разказал, че по време на работа в болница в Енакиево, е използвал медицински препарати, с които е умъртвявал постъпили при него опълченци.


Медицинските му познания му позволявали да го направи така, че да не може да се установи причината за смъртта. Освен това в интервюто Чернов нееднократно повтарял тезата си, че лекарите, които лекуват опълченците, фактически помагат на врага и Хипократовата клетва не може да им бъде оправдание.

„Него тук всички го познават. Като лекар никога не е имало някакви оплаквания от него, работеше като всички. Но като човек… Ще кажа само, че не е бил приятел с никого и когато напусна, никой не страда особено. Но никого не е убивал. Всичко, което разказва сега, няма никакво отношение към реалността. Той просто е нямал възможността да нанесе такава вреда. Още повече, че в нашата болница никога не е имало случай лекари да убиват пациенти, каквито и да са те. Навярно Чернов е искал да придобие популярност и затова е измислил тази тема, но всичките му думи – са лъжа от начало до край,“ разказва завеждащият реаниматологическото отделение в градската болница на Енакиево Даниел Еляшов.

Междувременно Чернов, който след напускането си се мести в Киев, се къпе в неочаквано дошлата слава и никак не се притеснява от причинения от него скандал. Нещо повече – на страницата си във Фейсбук, той публикува списък с медиите, които според него са излъгали и са го превърнали от „герой“ в убиец. Той се кани да ги съди всичките, но засега си търси адвокат.

„Струва ми се, че имаме работа с психически болен човек, който си е измислил цялата тази история, за да намери начин да стартира политическа кариера. Но идеята му е неудачна, защото по-голямата част от украинското общество даже не му обърна внимание. Хората се почукаха с пръст по четоро и продължиха по делата си. Всички разбират, че никой уважаващ себе си лекар никога не би нарушил Хипократовата клетва,“ коментира пред руския сайт украинският политик Константин Бондаренко.
Източник: blitz.bg/

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!