«
»
FacebookGoogle+

Съюза на патриотичните сили „Защита“, член на коалиция ОП, се споразумя с БСП

Съюза на патриотичните сили "Защита", член на коалиция ОП, се споразумя с БСП
„Днес продължихме срещите с извънпарламенарни партии и граждански движения, във връзка със създаването на общ фронт за честни и прозрачни избори.

Със Съюз на патриотичните сили „Защита” имаме пълно съвпадение на идеите, на тезите и на начина, по който да се обединим, за да дадем гаранции, че изборите ще бъдат прозрачни, честни, по нови правила”, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова след среща със Съюза.

По думите й кръгът от организации, с които БСП се среща, се разширява – това е била третата среща, а около 20 организации вече са заявили желание също да се включат.


„Благодаря на организации, партии и хора, които застават до нас в една принципна и надпартийна битка срещу модела на прехода, срещу задкусилието в политиката, срещу договорките за партийни интереси, насочени срещу обществените такива. Затова сме навън – нашата цел е промяната – както на статуквото, така и на модела”, заключи Нинова.

„С БСП се обединихме около идеята, че честните, справедливи, прозрачни и демократични избори са без алтернатива.

Ако със собствени усилия не гарантираме провеждането на такива избори, няма как да променим статуквото“. Това заяви пред медиите председателят на Съюза на патриотичните сили „Защита“ Николай Захариев.

По думите му трябва да се сложи край на механизма на правене на изборите през последните 30 години, когато управляващата партия се опитва да наложи свой начин на провеждане на изборите. Той изрази съгласие с позициите на БСП по Изборния кодекс и подчерта:

„Тази тема няма партиен оттенък. Ще направим всичко да настъпят така желаните промени в изборното законодателство, които да гарантират честни избори“, заключи Николай Захариев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!