«
»
FacebookGoogle+

Таско Ерменков отговори на Андреев пред медията ни: Няма как да разговарям с психично неуравновесен човек!

Таско Ерменков отговори на Андреев пред медията ни: Няма как да разговарям с психично неуравновесен човек!
Скандалите около проекта АЕЦ „Белене“ явно предстоят с пълна сила. Както ПИК съобщи по-рано днес в ефира на Нова телевизия. депутатите Таско Ерменков от БСП и Методи Андреев от ГЕРБ едва не се хванаха за гушите.

Ние потърсихме за коментар Андреев, който разкри пред нас какво може да е ядосало Ерменков и защо се е стигнало според него до поредния епизод от екшъна „Белене“, в който активно участие вече има и прокуратурата с поредното обвинение вчера към Делян Добрев. 

От ПИК потърсихме и ответната страна в лицето на г-н Ерменков, който разказа неговата гледна точка за разразилия се скандал и, който разкрива пред медията ни един доклад, според когото вероятно е повдигнато обвинението към бившият министър на енергетиката от правителството на ГЕРБ.


Интервю на Гергана Ингилизова 

– Г-н Ерменков, темата „Белене“ се оказа доста взривоопасна, днес видяхме как напуснахте студиото на Нова тв. Това в практика ли се превръща и защо се стигна до този скандал?

– Аз мисля, че всеки, който го е гледал, видя защо се скарахме. Човек с психически неуравновесени хора, които не слушат и не разбират за какво става въпрос, няма как да води нормален диалог. Единственият начин по-който може да си спасиш собственото психично здраве е да станеш и да си тръгнеш.

– Кое ви извади от кожата?

– Невъзпитаното поведение на човек, с който когато излизаш и да разговаряш, най-малко възпитанието изисква да се изслушвате. Когато обаче опонентът ти постоянно се опитва да те прекъсне, не виждам защо трябва да продължава разговорът в този дух.

– Вие знаехте ли, че ще бъдете с него в едно студио, защото и двамата сте доста емоционални?

– Това което искам да кажа, че той не е емоционален, а психически неуравновесен. И когато започне да губи аргументи и не знае какво да добави в спора, започва да говори неща, които са му опорни точки, нямащи нищо общо с темата, която обсъждахме. Ако видите още веднъж предаването, ще забележите, че той се разхвърля върху всичко, но не и върху деянието на прокуратурата и какво е направил Делян Добрев.

– В крайна сметка прокуратурата решава, че като бивш министър Делян Добрев е проявил безстопанственост, според вас основателно ли е това?

– Това е въпрос, който само прокуратурата може да реши, дали е основателно или не. След като са повдигнали обвинение, сигурно са намерили някакви данни. Аз и в ефир прочетох един протокол от заседание на БЕХ на съвета на директорите, в който се взема решение, не за прекратяване, а за продължаване на действията по плащания на „Уорли Парсънс”. В който е написано, че се намалява обема на услугите, но плащанията продължават. То е от 7 януари 2013 година. На практика това означава, че на тази дата БЕХ, съвета на директори в който участва и зам.-министър от от правителството на ГЕРБ и именно там се взема решение НЕК да подпише споразумение, като е важно да уточним, че всичко това се случва 2013 година, 1 година след като е прекъснат проекта. Та НЕК трябва да подпише споразумение с „Уорли парсънс” за продължаване на плащанията по този проект, нищо повече.

– Това ли ядоса г-н Андреев?

– Не знам дали го е ядосало или не, но аз заявих, че е хубаво когато се канят подобни емоционално невъздържани хора, да има и Бърза помощ вътре за успокояване на нервите. Защото иначе се получава нещо, което не е никак красиво и приятно.

– В този момент вие решихте да напуснете студиото?

– Разбира се. Какво да правя там. Вие, ако седнете до луд човек, дълго време ли ще издържите или ще си тръгнете?

– Аз не съм попадала в подобна ситуация особено в ефир.

– Не ви го и пожелавам, но това са рисковете на професията, не винаги можеш да общуваш с нормални хора.

– Ние потърсихме за коментар г-н Андреев, който заяви пред нас, че вие сте един от защитнците на този проект, който е изцяло корупционен.

– Аз не съм от защитниците на корупционният проект АЕЦ „Белене”, аз съм от защитниците, че на България й е необходима втора ядрена централа. Ако г-н Андреев има данни за корупционност на проекта, той може отдавна да ги е предал на прокуратурата. А иначе казани пред медиите създават само лош имидж на самия Андреев, като на доносник и клеветник, а не на някой, който се бори за някаква истина.
Източник: pik.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!