FacebookGoogle+

Теодора Халачева: Явлението „деца раждат деца” изисква законодателни изменения с по-строги санкции

Теодора Халачева: Явлението „деца раждат деца” изисква законодателни изменения с по-строги санкции Янр 19, 2019

„Реалната борба с явлението „деца раждат деца” изисква законодателни изменения с по-строги санкции”, коментира народният представител от „БСП за България“ Теодора Халачева след пресконференцията на Парламентарната група за интеграцията на ромското население.

Миналата година, по същото време, тя постави темата на вниманието на вицепремиера по демографската политика чрез актуален въпрос.


„Отговорът, който получих, не беше удовлетворителен, от гледна точка на ефикасност на прилаганите мерки. Тогава казах, че не са достатъчни превенцията и проверките от органите на реда. Затова и днес отново говорим за същото”, каза Халачева.

Тя посочи, че в последните години се установява трайна тенденция- над три хиляди малолетни и непълнолетни момичета да раждат.

„Ранното майчинство е рисково. Първо е фактор за социална изолация на младата майка. Второ, непълнолетните майки не са личностно изградени. Трето, това е предпоставка за злоупотреби с тяхната незрялост”, анализира пловдивска депутатка.

Тя счита, че проблемът налага комплексно ангажиране на всички институции – от Народното събрание през образователната система до социалните служби и органите на реда. Парламентарната група на БСП за България ще внесе предложение за по-строги санкции на лица, които живеят на съпружески начала с малолетни.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!