«
»
FacebookGoogle+

Филип Попов: Ние сме при хората. Както Борисов казва- отговорност на управляващите е да си осигурят кворум

Филип Попов: Ние сме при хората. Както Борисов казва- отговорност на управляващите е да си осигурят кворум
„За пореден път се видя, че това Народно събрание е изпразнено от съдържание. Позиция на Борисов е- че да се осигури кворум за работата на парламента е отговорност на управляващото мнозинство. Но ГЕРБ не успяха да се съберат, за да заработи НС.“

Това заяви секретарят на ПГ на „БСП за България“ Филип Попов след проваленият опит за осигуряване на кворум  за работа на парламента и разпускането на депутатите.

Той подчерта, че в залата е имало народни представители от всички парламентарни групи, но е очевидно-  ГЕРБ и ОП не могат да осигурят мнозинство за работа на парламента.


Социалистът припомни, че на 17.07.2014г. Бойко Борисов заявява: „Аз ще дойда в парламента, за да направим кворум и да гласуваме оставките на правителството на Орешарски“.

Той подчерта, че сега нещата стоят по същия начин. „БСП за България“ е при хората и в парламента, но задължение на управляващите е да си осигурят кворума.

За нас този парламент е изпразнен от съдържание. Ние сме тук, работим по важните законопроекти, по бюджета, но всеки да си поема задълженията и отговорността. Да бъдат така любезни, да си осигурят кворума, за да работи НС“, заяви Филип Попов.

Христо Проданов: Когато правителството на Борисов депозира оставките си, ще се регистрираме всички в зала

„Когато правителството на Борисов подаде оставка, ще се регистрираме със сигурност всички 79 народни представители от ПГ на БСП за България“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на левицата Христо Проданов „Това правителство не е способно да води България по добър път. Чакаме да депозират оставките си“, заключи Проданов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...
Стани член на БСП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!