«
»
FacebookGoogle+

Френска организация предложи Путин за Нобелова награда за мир

Френска организация предложи Путин за Нобелова награда за мир
Френският център за политически и международни отношения (CFPA) предложи руския президент Владимир Путин за Нобелова награда за мир, съобщи директорът на центъра Фабиен Босар, цитиран от „Взгляд“

„В качеството си на директор на CFPA предложих официално кандидатурата с писмо до Нобеловия комитет, в което се подчертава, че президентът Владимир Путин заслужава Нобеловата премия като награда за миротворческите му усилия“, коментира политологът пред РИА „Новости“, цитиран от „Руски дневник“. Босар добави, че ще разчита на подкрепа и от други експерти и политици.

Той припомни, че навремето Барак Обама получи Нобеловата награда за мир в момент, когато американските части все още се намираха в Ирак. По същия начин, смята Босар, въздушните удари срещу терористите в Сирия не би трябвало да са пречка за присъждането на наградата на руския президент заради многобройните му мирни инициативи“.


„Мисля, че президентът Путин я заслужава. Той единствен се бори истински срещу тероризма“, добави шефът на CFPA.
„Взгляд“ припомня, че Нобеловата награда за мир бе присъдена на Обама през 2009 г. заради “ усилията му да укрепи международната дипломация и сътрудничеството между хората“, въпреки че по онова време беше току-що встъпил в длъжност.

Впоследствие това решение бе подложено на многобройни критики заради войнствената политика на американския президент. Политици от различни страни призоваха Обама да върне наградата.
Източник: blitz.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!