«
»
FacebookGoogle+

Хората от Люлин, София: Държавата отсъства от живота ни

Хората от Люлин, София: Държавата отсъства от живота ни

„Държавата отсъства от живота ни.“ Това споделиха хората от столичния район „Люлин“ при срещата си със заместник-председателите на парламентарната група на „БСП за България“ Антон Кутев и Христо Проданов и народния представител Донка Симеонова. На срещата присъства и общинският съветник от София Николай Николов.

„Смисълът на „Визия за България“ е преходът да приключи. Това означава да върнем държавата там, където ѝ е мястото. Това е ключово за нашето общество“, заяви Антон Кутев. Според него с “Визия за България“ БСП издига идеята за повече държава в икономиката, в здравеопазването, в образованието. Той каза, че има важни елементи в икономиката, които трябва да бъдат държавни. Като пример даде ядрената енергетика. „Какво е лошото на това, че АЕЦ „Козлодуй“ е държавна? Предприятието работи перфектно“, посочи Кутев. „Има място за частна инициатива, тя трябва да се уважава и подкрепя, но не може липсата на държава да бъде изведена като водеща, защото това е контрапродуктивно и унищожително за държавата“, убеден е той.


Христо Проданов потвърди, че един от най-важните проблеми, които разглежда „Визия за България“, е демографската катастрафа. „Тя е резултат от водените вредни политики през последните десетилетия. Когато в малките населени места бъдат затворени училището и здравната служба, затворено е предприятието или завода, в който са работили хората и няма поминък, разбираемо е, че хората напускат селото, града, държавата“, обясни Проданов.

„Вече говорим за спасяването на българското училище“, това каза Донка Симеонова, която представи частта Образование от „Визия за България“. Тя обясни, че това, на което държат социалистите, е да има един учебник по предмет, ново учебно съдържание и нови учебни програми. „Нужен е Национален институт по образованието“, посочи Симеонова.

Общинският съветник Николай Николов каза, че столичната организация на БСП ще изработи „Визия за София“, с която партията ще се яви на местните избори през следващата година. Той увери участниците в срещата, че всички добри предложения, получени от гражданите, ще бъдат включени в нея.

В края на събитието заместник-председателят на БСП – София Христо Проданов връчи членските карти на новоприети социалисти.

По същото време народните представители Виолета Желева, Румен Георгиев и Любомир Бонев се срещнаха и разговаряха с граждани от столичния район „Искър“.

Румен Георгиев запозна хората от района с предложенията на БСП за нова политика в растениевъдството и животновъдството. Той разясни, че ще се заложи на подкрепа за дребните и средните производители, които да получават по-голям дял от субсидиите, а не както е в момента – голямата част от евросубсидиите да отиват при  6 % от производителите. „Целта е българската земя и производители да задоволяват нуждите на хората от земеделски продукти и месо, вместо да се източват средствата, а българите да ядат вносни храни със съмнително качество“, убеден е Георгиев.

Любомир Бонев представи предвидените във „Визия за България“ мерки в сектор Регионална политика. Целта им е балансирано развитие и достоен живот на хората на цялата територия на страната.

Присъстващите на срещата граждани подкрепиха предвиденото в проекта „Визия за България“ преобразуване на държавните и общински здравните заведения от търговски дружества в медицински заведения. Подкрепиха и идеята за един учебник по един предмет в училищата.

Хората от „Искър“ настояха в проекта „Визия за България“ да бъде добавена категорична позиция за развитието на атомната енергетика и изграждане на АЕЦ „Белене“ и други мощности, които да гарантират реиндустриализацията на страната. Те настояха и да бъде добавен и приетият от НС на БСП ангажимент за прекратяване или предоговаряне на концесиите за природни богатства, като злато, цветни метали и минерални води, за ВиК мрежата на София, за летища, пристанища и други, с цел спиране на изтичането на ресурси и печалба в чужди и офшорни фирми.

Беше предложено и създаването на правителство в сянка.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!