«
»
FacebookGoogle+

Христина Семерджиева! Кой въведе SMS управлението в страната?

Христина Семерджиева! Кой въведе SMS управлението в страната?

Кой въведе SMS управлението в страната?
Христина Семерджиева,”Видими резултати за София”!

Има натиск чрез есемеси, обаждания и листчета кои деца да бъдат приети „по втория начин”, които идва от дирекция „Образование” в Столичната община и от районните кметове. Това обяви пред bTV уволнената директорка на 164 ОДЗ „Зорница“ в кв. „Горна баня” Мариана Иванова.
Тя е получила заповедта за уволнение на 20 декември. Мотивите са, че има нерегламентиран прием на 24 деца.
Иванова уточни, че тези 24 деца са приети за четири години. Този прием става чрез документи за хронично заболяване или за специални образователни потребности след обаждане или есемес от началници в Столичната община.
Директорката е получавала есемеси от районния кмет на „Овча купел” Христина Семерджиева. По думите й натиск упражнява и директорката на отдел „Образование” Мария Минчева – обикновено чрез експерта Ирен Николова.


Уволнената директорка е готова да есемесите като доказателство и е смята, че на подобен натиск са подложени директорите на всички общински градини в София. Тя е категорична, че пари не е взимала. Чувала е, че родители са плащали по 3000 до 5000 лв. на по-високо ниво, но признава, че няма доказателства.
ОДЗ „Зорница” е единствената детска градина с яслена група в „Горна баня”. Иванова е искала разширяване на градината и откриване на нови групи, но общината не е съдействала това да се случи.

Учителите в градината и родители на деца, които посещават или са посещавали ОДЗ „Зорница“ застават зад уволнената директорка.
Тези твърдения не са верни, чували сме ги и преди от Мариана Иванова, обяви зам.-кметът на Столичната община по култура и образование Тодор Чобанов. Той е категоричен, че тя не му е показвала есемеси. Ако наш служител има информация за натиск, е длъжен да дойде и да съобщи, каза още Чобанов.
Източник: offnews.bg
Христина Семерджиева кмет на район „Овча купел” чрез смс дава данни на дете да бъде прието в детската градина 164 при бившият директор Мариана Иванова.

Ако има питане за дадено дете то си има процедура за запазване до директора на детската градина, а с SMS е недопустимо действие от страна на кмета на „Овча купел”, София.
Докога длъжностните лица ще ползват своето положение?
Ако SMS е от кмета на „Овча купел” то съвсем нормална е както нейните колеги на запад, то Христина Семерджиева кмет на „Овча купел” да си даде оставката. Това е нормално в страна с Демокрацията и бореща се против кооперацията.

Време е председателят на партия ГЕРБ да си направи кадрови реванш за неморалните действия на служителите на избираеми публични длъжности – кой въведе SMS управлението в страната !

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...
Стани член на БСП

2 comments

 1. Николай Белалов Reply

  Фандъкова и ГЕРБ са отговорни за провала в предучилищното образование и нарушенията и злоупотребите при поредния скандал доказват това. Хиляди искащи обучение деца са все още на улицата. ДКСМП иска наказания и оставки

  Д Е К Л А Р А Ц И Я
  на Дискусионния клуб за социална местна политика (ДКСМП)

  Фандъкова и ГЕРБ управляват повече от 10 (десет) години столичното предучилищно образование. В разрез с предизборните си обещания и платформи десетки хиляди деца станаха ученици без да им бъде осигурено исканото място в общинска детска ясла и градина. Други родители са принудени да търсят връзки, да правят дарения и подаръци (вероятно и подкупи), да изкарват детето си болно или със специални образователни потребности за да могат да работят и да осигурят нужните за оцеляване на семейството си средства. И в момента – при демографска катастрофа – отново за над 6 000 деца няма места в общинските детски ясли, а в редица райони все още има чакащи деца и за общинска детска градина. Проблемът с недостига на места започна с идването на власт на Фандъкова, Борисов и ГЕРБ и до днес, повече от десет години след това все още не е решен. Когато Фандъкова беше назначена за зам.-кмет на СО корупцията за приемане на дете в общинска детска ясла или градина се измерваше със 100-200 лв., десет години по-късно вече и 3 000 лв. са недостатъчни за да бъде настанено дете.
  Управляващите не се справиха с решаването и на този важен за младите хора социален и образователен проблем, допълнително усложняващ демографската криза.
  И в момента в столицата има:
  – райони с чакащи за място деца, в които райони има терени, отредени за детски градини и СО не ги строи години наред.
  – райони с етернитови детски градини (или с други проблеми), които са амортизирани, рискови, подлежат на събаряне и изграждане на нови на тяхно място – което въпреки че е деклариран приоритет и се изразходваха над 150 млн. лв. – ДЕСЕТ години не стигна времето на СО да ги изгради. Поради предстоящото събаряне, в етернитовите градини нищо не се ремонтира – има балатуми, мозайка, пробиви в мазилката, падащи парчета от тераси и т.н., създаващи опасност за живота и здравето на деца, учители и родители.
  – продължава ползването на сгради на детски градини от външни структури – районна администрация в район Изгрев, социални грижи в Младост, частни наематели в няколко други райони. Договори на частни училища и организации бяха продължавани въпреки мораториума за забрана на отдаването им.
  Освен неодобства за децата и родителите, големият брой недостигащи места генерира напрежение, предпоставка е за злоупотреби и корупция. Последния скандал потвърждава това.
  Във връзка с поредния скандал и изнесените данни за злоупотреби, нарушения и корупция с участие на директори на детски градини, ръководители и чиновници от Столична община, ДКСМП настоява:
  – незабавно свикване на Постоянната комисия по образование на СОС с участието на уволнената директорка на ДГ Иванова, родители и други свързани с проблема лица и институции.
  – започване на проверка на изнесените факти за дейността на тази и на други детски градини, както и за дейността на зам.-кмета Чобанов, Мария Минчева, Ирен Николова и други. В проверката настояваме да участват общински съветници, представители на родителите и на техните организации, журналисти.
  – споменатите в скандала лица (Чобанов, Минчева, Николова, Иванова) да бъдат временно отстранени от длъжност за да бъде гарантирано, че няма да пречат на изясняване на обективната истина за съществуващата корупция при приемането на деца в общинските детски ясли и градини.
  – в случай, че се потвърдят данните за злоупотреби – всички виновни лица да бъдат отстранени, а за нарушенията да бъдат сигнализирани компетентните органи.
  При вече констатираните нарушения смятаме, че зам.-кметът на СО по образование Тодор Чобанов трябва да бъде освободен поради провала на политиката в предучилищното образование и констатираните факти за злоупотреби и нарушения!

  https://www.facebook.com/events/964253417100864/

 2. Smithg86 Reply

  Your goal is to breed all the different dragons available ekeafeeeaegdekga

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!