FacebookGoogle+

Христо Проданов: Летище „София“ може да носи още по-сериозни печалби при добър мениджмънт

Христо Проданов: Летище "София" може да носи още по-сериозни печалби при добър мениджмънт
Ако ДПС не подкрепя ГЕРБ, правителството ще падне

„Водени от мантрата, че държавата е лош собственик, допуснахме в България всичко да се превърне в разруха. БСП казва, че държавата може да е добър стопанин с добър мениджмънт. Летище „София“ може да носи още по-сериозни печалби, ако има добър мениджмънт.

Сезираме ЕК за отдаването на летището, защото смятаме, че има необосновано държавно подпомагане на концесионера.“ Това каза пред БНР зам.-председателят на ПГ „БСП за България“ Христо Проданов.


Той добави, че левицата е информирала премиера за писмото до Брюксел и настоява Бойко Борисов да спре концесията до произнасянето на ЕК. Според него държавата има достатъчно лостове да оздрави БДЖ и да не се налага- парите от концесията на летището да се дават на железниците.

„Искаме прозрачност в изразходването на средствата за строителството на АМ „Хемус“ и сме против между Коледа и Нова година Министерският съвет да разпределя средства от бюджета.“ Това обясни Христо Проданов по повод решението на правителството да даде на „Автомагистрали“ строителството на аутобана. Той допълни, че левицата е внесла в АПИ искане, да бъде предоставен договорът между АПИ и държавната компания „Автомагистрали“. Освен това, социалистите искат от строителното министерство всички рамкови договори и споразумения между държавната компания и частни фирми.

„В публичното пространство вече има твърдения, че са плащани авансови средства на частни строителни компании във връзка със строителството на АМ „Хемус“, поясни Проданов. Той уточни, че държавната компания не е строила досега магистрали. Според народният представител в изграждането на аутобани отиват едва половината от предвидените пари, защото 20% са за изпълнителя, а другите се връщат към властта. „Ние настояваме за създаване на държавно предприятие, а не за държавно търговско дружество. Първото не е задължително да реализира печалба. То разходва обществени средства за строителни обекти, като парите се дават за труд и материали. В този случай има полезно за обществото предприятие“, категоричен бе Проданов.

„Решението на НС за бойните самолети беше взето с гласовете на ГЕРБ, ДПС и ВМРО. Ако ДПС не подкрепя ГЕРБ, правителството ще падне. Не е за първи път- групата на ДПС да подкрепя управляващото мнозинство. Показа се каква е истинската управляваща коалиция в момента“, каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“. Според него с всяко свое действие управляващата коалиция причинява вреда на държавността в страната. „Решението за F16 беше взето под външен натиск. Това поставя под въпрос суверенитета на държавата“, каза народният представител.

Христо Проданов изтъкна, че  на Националния съвет на БСП  е приета „Визия за Европа“, което е рамката на левицата за предизборната кампания за евроизборите. „През следващата седмица Конгресът ще я гласува. Листите са следващ въпрос“, уточни народният представител.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!