Христо Проданов: Проверката на пътищата не е в интерес на БСП, а е в интерес на всички граждани

Христо Проданов: Проверката на пътищата не е в интерес на БСП, а е в интерес на всички граждани
„За съжаление, в България винаги стигаме до предложения и решения след тежки и трагични инциденти“, това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Христо Проданов в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Във връзка с питането на БСП към премиера и отговора, в който се предлага създаването на нова структура за безопасността на пътищата, Проданов коментира, че министър-председателят е отговорил административно и не е взел отношение по опасенията на БСП. „Видяхме поредното отбиване на номер“, констатира народният представител. По думите му в момента също има такава комисия, която се състои от всички зам.-министри към министерствата с компетенции по въпросите, свързани с безопасността на движението и намаляване на жертвите по пътищата. „В крайна сметка, явно тя не върши работа. Не сме съгласни на сляпо да подкрепим чисто административно й сменяне с някакъв друг орган, без да е заложен конкретен план за него“, заяви народният той.

„Ние подкрепяме всяка мярка, която би допринесла за намаляване на жервите на пътищата, но това трябва да бъде добре обяснено. В случая, предлагат създаване на орган от 39 човека, който да координира работата между различните министерства“, коментира Проданов.

Той поясни, че няма изисквания към тези 39 човека, които трябва да бъдат назначени в новата структура. „В същото време, в поставлението на Министерски съвет има 3 страници с изисквания към външните експерти, около сто човека, които ще бъдат привлечени към тази комисия. Това става мегаорган със сериозни разходи и харчене на държавни пари“, констатира депутатът от БСП. Той добави, че ако има такива харчове, трябва да има и ефект. „Борбата с жертвите по пътищата е приоритетен въпрос за всяко правителство. Затова трябва да имаме точно и ясно поставени критерии, по които да изберем тези 39 човека“, категоричен бе Проданов.

„Проверката на пътищата не е в интерес на БСП, а е в интерес на всички граждани. Всички ние пътуваме по тях, всички ние сме заинтересовани да се строи качествено“, заключи зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!